Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2020-2021

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 

Hem actualitzat la nostra oferta de Recursos Educatius.

Proxy Portlet

La realització de les activitats estarà condicionada a la normativa sociosanitària vigent en relació a la COVID-19

Prevenció dels mals usos de les TIC: Salutacció digital

Referència160.2 (codi 824)
Nivell
  • ESO (primer cicle)
Temàtica
  • Educació per la prevenció de les conductes violentes
  • Educació per la salut
  • Teatre

La vertiginosa evolució de les tecnologies de la informació i la comunicació fa que molts adolescents tinguin dificultats d’adaptació en el seu ús (excés d’hores davant de pantalles, addiccions, ciberassetjament, sexpreading, grooming, aïllament social, sedentarisme, exposició de dades personals degut a una falsa percepció d’intimitat, etc.). Salutacció digital és una activitat que consta d'una obra de teatre fòrum per a cada grup classe que es complementa amb material didàctic pel professorat i sessions de debat a partir de material audiovisual. En l'obra es representen diverses escenes relacionades amb els mals usos de les TIC que en les que els adolescents poden sentir-se identificats. Després de cada escena s’incentiva el debat i la reflexió sobre les possibles conseqüències dels mals usos d'aquestes tecnologies mitjançant dinàmiques participatives. Per la realització d'aquest activitat es disposa de dossier per al professorat, fitxes de teball i material audiovisual: #Mobres?,       #Magrada,          #SenseCobertura

Amb aquesta activitat es vol treballar la comunicació assertiva, la solució de problemes i conflictes, i el pensament crític.

Objectius

  • Promoure el bon us de les tecnologies de la informació i la comunicació.
  • Promoure la reflexió crítica envers els riscos per a la salut a nivell físic, psicològic i social que poden comportar els usos inadequats de les TIC.
  • Representar situacions properes als joves a través del teatre i posant els joves en la pell dels personatges per així fomentar l'actitud creativa a partir de la recerca de possibles alternatives de les situacions proposades.

A qui s'adreça: 1r curs d'educació secundària obligatòria dels centres educatius de la ciutat de Girona

Calendari: Gener i febrer de

Durada aproximada: Obra de teatre fòrum d'una hora i mitja de durada

Nombre d'alumnes per grup:Grup/classe

Condicions: Es recomana complementar l'activitat amb la resta de recursos de l'itinerari de prevenció dels mals usos de les TIC.

Lloc: Si és possible en un espai de l'institut amb espai per l'obra de teatre fòrum (sala d'actes)

Preu: Gratuït

Inscripcions: Pendent de concretar a partir d'octubre

Més informació: Ajuntament de Girona – Servei de Promoció de la Salut Tel. 972 201 900. empsa@ajgirona.cat - www.girona.cat/empsa

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Salutacció (Taula de Promoció de la Salut Jove de Girona). Col·labora Ajuntament de Girona – Servei de Promoció de la Salut