Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2023-2024

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 


Algunes activitats estan subvencionades per la Diputació de Girona, en el marc del Programa pedagògic INDIKA

Proxy Portlet

Els capgrossos a l’escola

Referència81 (codi 1066)
Nivell
  • Infantil (primer cicle)
  • Infantil (segon cicle)
  • Primària (cicle inicial)
Temàtica
  • Història i art
  • Coneixement de la ciutat
  • Arts plàstiques

El Museu d’Història de Girona disposa de vuit capgrossos que cedeix en préstec a les escoles per tal que puguin desenvolupar experiències al seu voltant (la Bruixa de la Catedral, el Cap d'Estopes, Osiris rei d'Egipte, en Pepet Gitano, el Tarlà de l'Argenteria, el general Napoleó, el lladre de Sant Feliu i la comtessa Ermessenda).

Proposem apadrinar un d'aquests capgrossos i dur a terme activitats diverses i de lliure elecció al voltant d'aquest personatge, d'acord amb el projecte educatiu de cada escola (fer-li un vestit, treballar llegendes, participar en cercaviles…). També us animem a organitzar alguna activitat per compartir l'experiència amb grups d'educació infantil (tant 0-3 com 3-6) d'altres escoles durant el curs.

Objectius

  • Fer conèixer la imatgeria popular de la ciutat i ajudar a preservar-la tant físicament com identitàriament.
  • Fomentar la participació de les famílies en els aprenentatges a l'escola i les activitats escolars.
  • Fomentar el coneixement de la ciutat i les seves tradicions promovent la participació activa en actes festius i lúdics.
  • Potenciar la coordinació dels dos cicles d'educació infantil (0-3 i 0-5), com un element per facilitar la continuïtat dins aquesta etapa educativa.

A qui s'adreça: Primer i segon cicle d’educació infantil i cicle inicial d’educació primària dels centres educatius de la ciutat de Girona.

Calendari: Durant el curs escolar [el préstec tindrà una vigència de màxim un trimestre]

Nombre d'alumnes per grup: grup/classe

Condicions: L’escola es responsabilitzarà de la custòdia i protecció del capgròs cedit i del seu retorn en bon estat, signant un document de compromís de préstec. Tenint en compte que si durant la seva estada en el centre, el capgròs pateix un desperfecte, serà aquest centre qui ens ho ha de comunicar i assumir el cost de la seva reparació. El lliurament i la recollida anirà a càrrec del Museu d'Història de Girona.

Lloc: A l'aula, i en el cas de les cercaviles, per la ciutat.

Preu: Gratuït

Inscripcions: A principis del curs i demanar quin capgròs i per quines dates es demana en préstec la figura (com a màxim un trimestre). Durant el curs escolar també es podran fer les inscripcions i es veurà la disponibilitat de figures i el calendari. Cal contactar l'activitat enviant un correu electrònic a: cirla@ajgirona.cat

Més informació: Museu d'Història de Girona. Tel. 972 222 229. museuhistorira@ajgirona.cat

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Ajuntament de Girona _ Museu d'Història de Girona