Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Visites guiades a serveis ciutadans | La Caseta. Serveis educatius

Activitats adreçades a la ciutadania

Visites guiades a serveis ciutadans

La potabilitzadora d'aigua

Situada a Montfullà, és la planta que tracta l'aigua del Ter perquè sigui consumida pels municipis de Girona, Salt, Sarrià de Ter, Vilablareix, Bescanó i Sant Julià de Ramis. És molt interessant conèixer el camí que ressegueix l'aigua que surt de les aixetes de casa nostra així com el tractament a què és sotmesa perquè ens arribi en perfectes condicions sanitàries.

Durada: 1 hora 30 minuts
Lloc: Planta potabilitzadora d’aigua de Montfullà
Preu: 71,50 € / grup. Gratuït per als grups de Girona, Salt, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Bescanó, Vilablareix i Quart

La deixalleria

És una alternativa eficaç i coherent per a l'eliminació dels residus sòlids urbans. Hi podem veure uns grans contenidors per a la recollida de diferents materials (vidre, mobles vells, restes orgàniques, ferralla, paper i cartró, etc.), així com altres receptors per dipositar-hi aquells elements que, llençats directament a la galleda de les escombraries o pels desaigües, poden ocasionar una greu contaminació (olis, fluorescents, mercuri, piles, etc.).

Durada: 1 hora
Lloc: Deixalleria de Girona. Carrer Joan Torró i Cabratosa, 7 (Mas Xirgu)
Preu: 47,75 € / grup. Gratuït per als grups de Girona

La planta de triatge d'envasos

Es visita la planta de triatge d'envasos de Celrà per observar com es trien i se seleccionen els diferents tipus d'envasos lleugers (llaunes, brics i diferents tipus de plàstic) que han estat prèviament recollits selectivament en els contenidors grocs.

Durada: 30 minuts
Lloc: Planta de triatge de Celrà
Preu: Gratuït

El Teatre Municipal

Es tracta de visitar per dins el Teatre Municipal i conèixer el valor artístic i històric de l'edifici, acostar-se al fet teatral i observar tots els seus elements tant des del punt de vista de l'espectador com de les persones que hi treballen i hi actuen.

Durada: 1 hora 30 minuts
Lloc: Teatre Municipal. Pl. del Vi, 1
Preu: 71,50 € / grup. Gratuït per als grups de Girona

El Mercat Municipal

És difícil trobar algú de Girona que no hagi entrat mai al mercat de la plaça del Lleó. Però aquesta visita permet anar una mica més enllà del que se sol fer-hi, que és comprar. Coneixerem la història del mercat en general a Girona, tan antiga com la de la majoria dels mercats de Catalunya, i podrem conèixer els mecanismes que fan que, cada dia, les parades estiguin plenes de mercaderia.

Durada: 1 hora 30 minuts
Lloc: Mercat Municipal. Pl. Francesc Calvet i Rubalcaba, 15
Preu: Gratuït

El Museu d'Història de Girona

Situat a l'antic convent caputxí de Sant Antoni, conserva antigues estructures com el cementiri, el claustre i l'església. A més de visitar l'edifici, aquesta activitat facilita el coneixement del contingut i funcionament del Museu i quins són els mecanismes que fan possible que, a través d'ell, es pugui conèixer millor la història de Girona.

Durada: 1 hora 30 minuts
Lloc: Museu d'Història de Girona. C/ de la Força, 27
Web: www.girona.cat/museuhistoria
Preu: 71,50 € / grup. Gratuït per als grups de Girona

Les biblioteques

La visita a aquestes biblioteques, situades als barris de Santa Eugènia, Pla de Palau, Pont Major i Taialà respectivament, ens explica què podem trobar en qualsevol biblioteca i com i on hem de buscar el material i la informació que necessitem. En definitiva, ens acostuma a bellugar-nos per un lloc que no només és d'estudi i investigació, sinó que també pot ser lúdic i molt entretingut.

Durada: 1 hora
Lloc: la biblioteca que s'esculli www.girona.cat/biblioteques
Preu: 47,75 € / grup. Gratuït per als grups de Girona

Els centres cívics

Els centres cívics són uns dels equipaments públics més propers a la ciutadania en tots els sentits. Sovint se'ls ha anomenat la plaça del poble, per descriure la gran activitat social i de relació que s'hi du a terme. En la visita veurem com funcionen, què s'hi fa, qui hi va, com s'hi accedeix, serveis i activitats que ofereixen, i com poder-ne fer ús, tant a nivell individual o formant part d'una associació. Actualment estan en funcionament: Centre Cívic Sant Narcís, Centre Cívic Onyar, Centre Cívic Santa Eugènia, Centre Cívic Pla de Palau, Centre Cívic Pont Major, Centre Cívic Pedret i Centre Cívic Ter.

Durada: 1 hora
Lloc: el centre cívic que es trïi www.girona.cat/ccivics
Preu: 47,75 € / grup. Gratuït per als grups de Girona

L'Escola Municipal d'Art

Situada en un dels espais del Centre Cultural la Mercè, la visita permet conèixer l'espai físic on s'ubica l'Escola Municipal d'Art (tallers de ceràmica, tapís, plàstica, pintura, arts digitals, dibuix, etc.) i l'instrumental necessari per a la pràctica artística (tòrcul, telers, torns, cavallets de pintor, ordinadors, models i eines, etc.). És una manera de veure els processos de producció de les obres d'art contemporani.

Durada: 1 hora
Lloc: Centre Cultural La Mercè.
Web: www.girona.cat/ccm
Preu: 47,75 € / grup. Gratuït per als grups de Girona

L'Estació Espai Jove

Situada a l'antiga estació del tren d'Olot, L'Estació Espai Jove conté un gran nombre de serveis que poden ser d'utilitat per als joves: Centre d'Informació Juvenil, Oficina Jove de Treball, borsa d'habitatge, cartelleres d'anuncis, Esp@is Internet i wifi, cessió d'espais i activitats programades.

Durada: 1 hora
Lloc: L'Estació Espai Jove. C/ Santa Eugènia, 17.
Web: www.girona.cat/estacio
Preu: Gratuït

Els Químics Espai Jove

Els Químics Espai Jove, és, per una banda, una extensió del servei d'informació juvenil de L'Estació Espai Jove i, per una altra, un assaig de nou model de Centre Obert municipal. Aquest nou equipament ha de servir de model per anar construint una xarxa d'equipaments complementaris arreu del municipi que comptin amb espais d'ús específic per als joves des d'una perspectiva socialitzadora i de capacitació d'habilitats personals.

Durada: 4 hores
Lloc: Els Químics Espai Jove. C/ Caldes de Montbui, 106.
Web: www.girona.cat/quimics
Preu: Gratuït

Dependències Policials del Cos dels Mossos d'Esquadra

Recorregut per la Comissaria, explicant els serveis que realitzen i mostrant els principals grups d'especialització policial i les seves tasques (oficina de denúncies, grup d' investigació, policia científica). També inclou la visita a l'aparcament de les dependències policials, mostrant els diferents vehicles de què disposem i els seus elements: els llums, els acústics i el material de dotació.

Durada: 1 hora 30 minuts
Lloc: Comissaria del Cos de Mossos d'Esquadra. C/ Vista Alegre, 5.
Web: www.gencat.cat/mossos
Preu: Gratuït

La Policia Municipal de Girona

S'expliquen els orígens del cos de la Policia Municipal i com poc a poc s'ha adaptat a les noves necessitats i a la nova dinàmica de la societat. Tot seguit, es fa un recorregut per l'edifici de la Policia Municipal, explicant les diferents unitats que la composen, les diferents especialitats i tasques que desenvolupen. Durant el recorregut també s'ensenya la central d'operacions on, a més d'haver-hi les persones que atenen el telèfon i l'emissora, hi ha les càmeres que vigilen i controlen tant el trànsit com altres esdevniments que es produeixin a la ciutat.

Durada: 1 hora
Lloc: Dependències de la Policia Municipal de Girona. C/ Bacià, 4.
Web: www.girona.cat/policia
Preu: Gratuït

Centre d'Acolliment La Sopa

Visita al centre de dia i al centre d'inserció, amb una breu xerrada-col·loqui per explicar les característiques de la gent que dorm al carrer i els serveis que ofereix el centre. Testimoni d'algun resident del centre i d'un educador de l'entitat.

Durada: 2 hores
Lloc: Centre d'Acolliment la Sopa. Pl. Lledoners, 1.
Preu: Gratuït

El Defensor de la Ciutadania

Acostament a la figura del Defensor o Defensora de la Ciutadania, institució independent creada pel mateix Ajuntament, que actua amb plena autonomia, imparcialitat i discreció.

Durada: 1 hora
Lloc: Plaça del Vi, 1.
Web: www.girona.cat/defensor
Preu: Gratuït

Condicions de les Activitats adreçades a la ciutadania| La Caseta. Serveis educatius

A qui s'adreça

Col·lectius ciutadans: associacions de veïns, associacions de pares i mares, entitats culturals, socials o esportives, grups d'amics i amigues, col·lectius laborals, etc.

Com sol·licitar-ho

Per telèfon al 972 221 866.

Preu per grup

Itineraris i visites a serveis:
1 hora - 47,75 € / grup
1 hora i mitja - 71,50 € / grup
2 hores - 95,50 € / grup
2 hores i mitja - 119,25 € / grup

Les visites a serveis són gratuïtes per als grups de Girona.

Condicions

Els grups han de ser com a mínim de 10 persones i com a màxim de 25.

Tots els infants menors de 10 anys han d'anar acompanyats d'una persona adulta.

L'activitat s'ha de sol·licitar amb un mínim de 15 dies d'antelació sobre la data prevista de realització.

Cada activitat té unes condicions particulars d'horari i de calendari.

Fitxa - La Caseta. Serveis educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Adreça:
Carrer dels Ciutadans, 3
17004 GIRONA

Telèfon:
972 221 866

A/e:
caseta@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/caseta