Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2024-2025

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 


Algunes activitats compten amb la subvenció de la Diputació de Girona dins del Programa pedagògic INDIKA. Comproveu a cada fitxa si l’activitat està subvencionada.

 

 

Proxy Portlet

Catosfera.EDU 2024

Referència149 (codi 1531)
Nivell
  • ESO (segon cicle)
  • ESPO
Temàtica
  • Tecnologies de la informació i la comunicació
  • Educació digital
  • Innovació i creativitat

La proposta de la Catosfera per a la comunitat educativa és la Catosfera.edu, que enguany proposa programació per a dos matins:

Dijous 17 d'octubre de 2024

  •  11:30 - 12:30 h: Taller: l'Expert/a digital

Els adolescents i joves són grans actius digitals, i activitat està pensada per anar més enllà dels conceptes que els joves coneixen de primera mà. Per exemple, el món dels dominis d’Internet, la ciberseguretat o els allotjaments. Tot plegat, a través d’una activitat participativa dirigida pel youtuber català Albert Roig. La plataforma Kahoot serà la base de l’activitat, i la plataforma a través de la qual els joves respondran a les preguntes a través del mòbil.

Pel que fa al desenvolupament de l’activitat, en primer lloc, es mostrarà un vídeo d’ell, com si estigués fent l’activitat de manera telemàtica i, després, a mode sorprès, apareixerà a l’auditori de manera presencial fent una mica de teatre.

En finalitzar el Kahoot es facilitaran 3 premis als 3 finalistes millor classificats.

A càrrec de: Albert Roig, creador de contingut en català a la xarxa i col·laborador de la Fundació.cat.

  • 13-14 h: El procés de creació d’un videojoc: des del disseny fins al so

Amb l'objectiu de transmetre el coneixement de l’entorn i ecosistema digital i de lleure electrònic en català enguany es proposa als estudiants participar d’una xerrada —que combinarà explicació i una part pràctica— on es diuen totes les parts del procés de creació d’un videojoc. L’objectiu és que els estudiants coneguin totes les especialitats necessàries per a construir un projecte de tal envergadura com és un videojoc i, a la vegada, despertar interès per a totes aquestes professions sovint desconegudes, però que són necessàries i tenen una forta demanda laboral.

A càrrec de: Enric Soldevila. Creador de videojocs.

Divendres 18 d'octubre de 2024

  •  11:30 - 12:30 h i de 13 a 14 h: Aprenem i practiquem amb el disseny d'interacció

El disseny d’interacció és una disciplina clau en l’àmbit del disseny i les noves tecnologies de la informació que se centra en la creació d’experiències intuïtives i eficients entre els usuaris i els productes digitals. És una disciplina del disseny que se centra en la creació d’interfícies que facilitin la comunicació entre l’usuari i el producte. Aquest procés inclou l’avaluació de les necessitats i expectatives de l’usuari, així com la comprensió del context en què s’utilitzarà el producte. En essència, l’objectiu del disseny d’interacció és fer que la tecnologia sigui accessible i fàcil d’utilitzar. Els dissenyadors d’interacció utilitzen principis de psicologia cognitiva, ergonomia i disseny gràfic per crear interfícies que siguin funcionals i atractives.

En aquesta activitat aprendrem què és el disseny d’interacció i podrem testejar-ho a través d’un taller pràctic.

A càrrec de:

Un equip de tecnòlegs, músics, professors i experts en comunicació audiovisual ha dissenyat una sessió i un taller per a aprendre música i computació alhora en un entorn col·laboratiu.

● Jordi Márquez, professor de disseny interactiu del centre formatiu ERAM de Girona.

Objectius

  • Ampliar els coneixements dels joves sobre conceptes digitals com els dominis d'Internet, la ciberseguretat i els allotjaments web.
  • Transmetre el coneixement sobre el procés complet de creació d'un videojoc.
  • Mostrar les diferents especialitats necessàries per a crear un videojoc.
  • Despertar l'interès dels estudiants per les professions relacionades amb la creació de videojocs.
  • Introduir els estudiants al disseny d'interacció i la seva importància en la creació d'experiències digitals.
  • Facilitar la comprensió dels principis de psicologia cognitiva, ergonomia i disseny gràfic aplicats a les interfícies d'usuari.
  • Promoure la creació d'interfícies accessibles i fàcils d'usar.

A qui s'adreça: 2n cicle d'Educació Secundària Obligatòria i educació secundària postobligatòria dels centres de la ciutat de Girona

Calendari: 17, 18 d'octubre de 2024

Durada aproximada: d'11.30h a 12.30 h / pausa / de 13 h a 14 h

Nombre d'alumnes per grup: grup/classe

Condicions: Activitat amb límit de grups adreçada a centres educatius de la ciutat de Girona

Lloc: Espai Fundació La Caixa - Plaça Poeta Marquina, 10, Girona.

Preu: Gratuït

Inscripcions: Cal inscriure's amb 30 dies d'antelació. Tel. 608 837 014 - info@catosfera.catSra. Judit Domènech

Més informació: Associació Catosfera. Tel: 608 837 014 - info@catosfera.cat - www.catosfera.cat

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Associació Catosfera. Col·labora Catalunya Ràdio, Fundació.cat, Gamesports Lleida, Mortense i Ajuntament de Girona