Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2023-2024

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 


Algunes activitats estan subvencionades per la Diputació de Girona, en el marc del Programa pedagògic INDIKA

Proxy Portlet

Torneig de Dramatúrgia per a Instituts

Referència278 (codi 1435)
Nivell
  • ESO (segon cicle)
  • ESPO
Temàtica
  • Innovació i creativitat
  • Promoció de lectura i escriptura
  • Teatre

El Torneig de Dramatúrgia per a Instituts, inspirat en el clàssic del festival Temporada Alta, va dirigit a estudiants de 4t d'ESO i batxillerat. Al llarg de set sessions a l'aula, l'alumnat rep formació per part de professionals de les arts escèniques i de la dramatúrgia: des de la creació i lectura del text inicial fins a la direcció de la posada en escena i assajos amb actors i actrius professionals. Un cop treballats els textos a l'aula, ens trobem tots plegats a la Sala La Planeta, on tindrà lloc la final amb la lectura dels textos de cada institut i es votarà el text guanyador.

Amb aquesta activitat es vol treballar els valors de la cooperació, el treball en equip, la innovació, la creativitat, la implicació, la participació i l'esforç.

Objectius

  • Familiaritzar l'alumnat amb les bases de l'escriptura teatral i viure el procés de dramatització de textos amb professionals de les arts escèniques.
  • Potenciar la creativitat i l'escriptura en llengua catalana.
  • Possibilitar als instituts de Girona i Salt que comparteixin una mateixa experiència artística.

A qui s'adreça: 4t curs de secundària obligatòria i secundària postobligatòria dels centres de la ciutat de Girona i Salt

Calendari: El període de l’activitat és de l'11 de setembre a l'11 de desembre. Els horaris i dates s’acorden amb cada centre educatiu

Durada aproximada: 1 hora 30 minuts/sessió. Es fan un total de set sessions a l'aula i la final al teatre

Nombre d'alumnes per grup: grup/classe

Condicions: Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s’establiran uns criteris de priorització en el cas que no es puguin atendre totes les sol·licituds.

Lloc: A l'aula i a la Sala La Planeta

Preu: Gratuït

Inscripcions: Cal inscriure's a:https://www.ciutatinvisible.org/a-tempo/torneig-instituts/

Més informació: atempo@ciutatinvisible.org

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: A Tempo Arts i Formació de la Fundació La Ciutat Invisible i Temporada Alta, amb el suport de la Fundació Banc Sabadell. Col·labora Ajuntament de Girona, Diputació de Girona