Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2023-2024

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 


Algunes activitats estan subvencionades per la Diputació de Girona, en el marc del Programa pedagògic INDIKA

Proxy Portlet

T'atreveixes a (no) recomanar un llibre? Concurs de recomanacions literàries

Referència62 (codi 1475)
Nivell
  • Primària (cicle superior)
Temàtica
  • Promoció de lectura i escriptura

Aquesta activitat pretén fomentar la lectura a cicle superior. Es desenvolupa en una sessió que té lloc a la biblioteca més un treball posterior que es fa a l’aula. A la sessió que es fa a la biblioteca, la mediadora del recurs presenta una selecció de llibres i proposa que cada alumne prepari una breu recomanació (o no recomanació) de la seva lectura per a alumnes d’altres centres amb vista al concurs que es farà i explica el funcionament del concurs. Per participar en el concurs caldrà preparar una recomanació per escrit o un vídeo-recomanació. Cada alumne pot triar un format o un altre, segons les seves preferències i habilitats. Les recomanacions es penjaran en un espai virtual creat amb aquest objectiu. El lliurament de premis serà durant el mes de maig coincidint amb el del Concurs de Punts de Llibre i el dels Jocs Florals.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de les habilitats crítiques, el respecte, la creativitat i la participació.

Objectius

  • Promoure la lectura i l’hàbit lector entre l’alumnat dels centres educatius de la ciutat.
  • Promoure la difusió del fons de les biblioteques públiques per tal d’estimular-ne l’ús.
  • Proporcionar a les escoles recursos i eines per donar suport als mestres en la tasca de foment de la lectura.

A qui s'adreça: Cicle superior d'educació primària dels centres educatius de Girona

Calendari: Durant el curs escolar

Durada aproximada: 1 hora

Nombre d'alumnes per grup: grup/classe

Condicions: Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s'establiran uns criteris de priorització en el cas que no es puguin atendre totes les sol·licituds. Cal la participació activa del mestre responsable del grup/classe

Lloc: A la biblioteca pública més propera al centre. Biblioteca Antònia Adroher. Can Sunyer, 46. 17007 Girona (L5). Biblioteca Carles Rahola. Carrer Emili Grahit, 4. 17002 Girona L1, L8, L10, L11. Biblioteca Ernest Lluch. Carrer Saragossa, 27. 17003 Girona (L1, L2 i L10). Biblioteca Just M. Casero. Plaça de l’Om, 1. 17007 Girona (L6). Biblioteca Salvador Allende. Carrer de baix, 2. 17006 Girona (L3 i L4)

Preu: 31€/grup. Aquesta quantitat s’haurà d’ingressar durant la realització de l’activitat de la forma que s’anunciarà oportunament.

Sol·licituds: Aneu a Sol·licituds de la web de La Caseta-Serveis Educatius i ompliu les dades referents a l'activitat sol·licitada abans del 24 de setembre. Posteriorment, el centre rebrà la resposta de l'Ajuntament confirmant la seva acceptació a l'activitat

Més informació: Biblioteques de Girona. Recursos Educatius Tel. 972 232 715 bibliotecaiescola@ajgirona.cat

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Biblioteques de Girona