Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2023-2024

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 


Algunes activitats estan subvencionades per la Diputació de Girona, en el marc del Programa pedagògic INDIKA

Proxy Portlet

Itineraris: la Girona jueva. El Call. FORMAT VIRTUAL

Referència32.1 (codi 1448)
Nivell
 • Primària (cicle superior)
 • ESO (primer cicle)
 • ESO (segon cicle)
 • ESPO
 • Formació d'adults
Temàtica
 • Coneixement de la ciutat
 • Història i art

Itinerari virtual pel barri jueu de Girona, a través d’una passejada per la història de la comunitat que el va habitar des del segle XII fins a les darreries del segle XV. La visita ressegueix els punts principals del call i es refereix a la ubicació dels edificis més emblemàtics, que són explicats des de la perspectiva de l’ús i la significació que tenien en època de vida jueva a l’indret. A través del recorregut per carrers i carrerons del call, que es conserven en un estat i traçat quasi intacte des dels temps medievals, es van introduint explicacions i conceptes sobre la sinagoga, els banys rituals, l’escorxador, el forn, les cases, tallers i habitatges de la comunitat jueva de Girona. Igualment, es presenta la història de la comunitat a grans trets, i es farà esment als noms i a les històries de vida de moltes de les persones que la varen constituir, homes i dones jueves que son part de la història de la ciutat. L’activitat finalitza amb una explicació a grans trets dels eixos principals del Museu d’Història dels Jueus.

L'itinerari virtual es pot visualitzar a https://youtu.be/TbLC4g0xXbg

En el cas que vulgueu complementar l’itinerari virtual podeu sol·licitar a la Caseta el llibre de l’itinerari en format paper o  digital.

Es recomana el material didàctic i jocs que proposa el projecte guanyador de la Beca Josep Pallach: Girona aprenc, Girona em diverteix - http://www.giaprenc.cat/

Objectius

 • Conèixer el Call de Girona des de l'exemple del call de Girona per explicar la realitat dels calls a la Catalunya medieval.
 • Incorporar la perspectiva de gènere al discurs narratiu històric i museístic.
 • Oferir una nova visió de la ciutat i d'un dels seus espais més emblemàtics, tal com eren aproximadament en època medieval.
 • Fomentar la tolerància i la convivència entre cultures diferents, a través del coneixement i l'interès per la cultura jueva.

A qui s'adreça: Cicle superior d’educació primària, Educació Secundària Obligatòria i postobligatòria i adults

Calendari: Durant el curs escolar

Durada: 20 minuts

Nombre d'alumnes per grup:es pot visualitzar amb el grup classe o individualment

Preu: Gratuït

Més informació: L’itinerari de les llegendes ha estat realitzat en format virtual gràcies a la subvenció de la Diputació de Girona en el marc del Programa de patrimoni cultural i educació Indika.

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Patronat Call de Girona i Ajuntament de Girona