Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2023-2024

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 


Algunes activitats estan subvencionades per la Diputació de Girona, en el marc del Programa pedagògic INDIKA

Proxy Portlet

Coeducació: Som diverses, som iguals

Referència143 (codi 1204)
Nivell
  • Primària (cicle mitjà)
  • Primària (cicle superior)
Temàtica
  • Educació per la igualtat de gènere
  • Educació per la prevenció de les conductes violentes
  • Educació per la salut

Ens eduquen igual a nens i a nenes? Heu pensat mai que, potser, no tot el que forma part del món infantil és tan innocent com aparentment sembla? T’has preguntat mai què s’hi amaga rere una joguina d’un superheroi o d’una Barbie? Què hem après dels personatges dels contes o dels dibuixos animats? Què ens convida a somniar una cançó o quina habilitat estem aprenent quan fem una activitat esportiva? Rere allò que sembla innocent, s’hi poden amagar els valors o les idees que té una cultura sobre com s’han de relacionar els sexes, com és desitjable que es distribueixen els rols o qui té el poder. En aquest taller donarem eines per dur a terme una coeducació real, la que educa a la mainada al marge dels rols i dels estereotips de gènere. Aprendrem de forma divertida a identificar els missatges diferents i desiguals que rebem nens i nenes per tal que tinguin una actitud crítica i constructiva cap als models de feminitat i masculinitat en els que ens socialitzem. Hi haurà una exposició itinerant de coeducació i prevenció de violències masclistes que acompanyaran els tallers i material didàctic digital per treballar abans i després de l'activitat que es pot sol·licitar a La Caseta: caseta@ajgirona.cat.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de relacions interpersonals, autoconeixement i gestió d'emocions i sentiments.

Objectius

  • Potenciar la reflexió crítica sobre les desigualtats per raó d'identitat i d'expressió de gènere i orientació sexual.
  • Reflexionar sobre el model de masculinitat hegemònica i repensar models més diversos i lliures que trenquin amb estereotips associats als rols de gènere i a l'estigma vinculat a les dissidències no-normatives.

A qui s'adreça: Cicles mitjà i superior d'educació primària dels centres educatius de la ciutat de Girona

Calendari: Durant el curs escolar

Durada aproximada: dues sessions d'1 hora

Nombre d'alumnes per grup: grup/classe

Lloc: A l'aula

Preu: Gratuït

Sol·licituds: Aneu a Sol·licituds de la web de La Caseta-Serveis Educatius i ompliu les dades referents a l'activitat sol·licitada abans del 24 de setembre. Posteriorment, el centre rebrà la resposta de l'Ajuntament confirmant la seva acceptació a l'activitat.
Tot seguit, caldrà concertar el taller a : igualtatigenere@ajgirona.cat

Més informació: Ajuntament de Girona – Equip de Polítiques de Gènere i LGTBI+ Tel. 972 419 416. igualtatigenere@ajgirona.cat - www.girona.cat/igualtat

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Ajuntament de Girona - Equip de Polítiques de Gènere i LGTBI+ de l'Àrea de Drets Socials i Cooperació