Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2023-2024

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 


Algunes activitats estan subvencionades per la Diputació de Girona, en el marc del Programa pedagògic INDIKA

Proxy Portlet

Minicontes

Referència57 (codi 595)
Nivell
  • Infantil (primer cicle)
  • Infantil (segon cicle)
Temàtica
  • Promoció de lectura i escriptura

Aquesta activitat pretén proporcionar el possible primer contacte dels infants de la ciutat amb el món de les biblioteques de forma lúdica, estimulant i màgica, que convidi i motivi l’infant i els seus pares i mares a l’ús de les biblioteques i dels seus serveis.

Minicontes és una petita visita a l’espai de la biblioteca i una explicació d’històries amb objectes, titelles i cançons, amb l’objectiu que la mainada s’endinsi en els contes, de manera comprensible, visual i atractiva. L’alumnat s’enduu informació sobre la biblioteca per compartir-ho amb la família.

L’activitat és oberta a altres famílies que hi vulguin assistir amb els seus infants.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de respecte creativitat i participació.

Vídeo Minicontes

Objectius

  • Promoure i incentivar l'escolta activa des de la primera infància com el primer pas en el foment de l'hàbit lector.
  • Promoure el coneixement i l'ús de les biblioteques públiques de Girona i del seu fons.
  • Proporcionar a les escoles recursos i eines per recolzar el professorat en la tasca de foment de la lectura.

A qui s'adreça: 1r cicle d’educació infantil (dos anys) i I3 d'educació infantil dels centres educatius de la ciutat de Girona

Calendari: Durant el curs escolar. Horari: sessions a les 10.15 h i a les 11 h.

Durada aproximada: 45 minuts

Nombre d'alumnes per grup: Màxim 25 alumnes

Condicions: Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s'establiran uns criteris de priorització en el cas que no es puguin atendre totes les sol·licituds. Hi ha límit d'una sessió per grup. Els grups poden venir sempre que tinguin hora programada. L'activitat està oberta a la ciutadania (infants de 0 a 3 anys, acompanyats d'una persona adulta), a condició que no distorsioni el grup-classe que ha concertat la visita.

En el cas d'un imprevist (meteorològic o altres) el centre ha de trucar com més aviat millor a la biblioteca on té la visita per anul·lar la sessió. Sempre que sigui possible, s'intentarà assignar un altre dia. L’hora d’arribada dels grups a la biblioteca serà les 10:15 h, que és l’hora d’inici de la sessió de Minicontes, per donar temps a què el centre i la biblioteca es puguin comunicar en cas de pluja i traspassar la sessió a un altre dia. Així no es perd la sessió, ja que hi ha temps d'avisar a la contacontes

Lloc: Biblioteca Antònia Adroher. Can Sunyer, 46. 17007 Girona (L5). Biblioteca Carles Rahola. Carrer Emili Grahit, 4. 17002 Girona L1, L8, L10, L11. Dimecres matí. Biblioteca Ernest Lluch. Carrer Saragossa, 27. 17003 Girona (L1, L2 i L10). Biblioteca Just M. Casero. Plaça de l’Om, 1. 17007 Girona (L6). Biblioteca Salvador Allende. Carrer de baix, 2. 17006 Girona (L3 i L4)

Preu: Gratuït

Sol·licituds: Aneu a Sol·licituds de la web de La Caseta-Serveis Educatius i ompliu les dades referents a l'activitat sol·licitada abans del 24 de setembre. Posteriorment, el centre rebrà la resposta de l'Ajuntament confirmant la seva acceptació a l'activitat.

Més informació: Biblioteques de Girona. Recursos Educatius Tel. 972 232 715 bibliotecaiescola@ajgirona.cat . La Caseta - Serveis Educatius. Tel. 972 221 866

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Biblioteques de Girona