Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2023-2024

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 


Algunes activitats estan subvencionades per la Diputació de Girona, en el marc del Programa pedagògic INDIKA

Proxy Portlet

Gaudeix de les Fires de Sant Narcís amb seguretat

Referència212 (codi 1392)
Nivell
  • ESO (segon cicle)
Temàtica
  • Civisme i participació
  • Educació per la prevenció de les conductes violentes

Durant les festes de Sant Narcís els carrers de la ciutat s’emplenen de gent disposada a gaudir-les, arribant a concentrar-se en la zona de fires i barraques, milers de persones.


Expliquem, quines mesures han de tenir en compte els i les menors d'edat per poder gaudir amb més seguretat de les Fires i Festes de Sant Narcís, mitjançant consells i casos pràctics, com per exemple: que suposa el consum de begudes alcohòliques i d'altres tòxics, la seva vulnerabilitat i exposició durant aquests consums, quin comportament han de tenir davant de possibles baralles, consells sobre els desplaçaments entre multituds siguin a peu o amb vehicle, prevenció de conductes sexistes en espais d'oci nocturn, com actuar en cas d'un fet delictiu, com donar suport a una persona per un problema de salut, que cal tenir present per prevenir el robatori de les nostres pertinences, com contactar d'una manera eficient amb els serveis d'emergència, promocionar les nits alternatives, etc.


Mitjançant aquests consells, pretenem baixar la seva exposició als possibles riscos que puguin esdevenir i que estiguin preparats per fer front a qualsevol incidència que es puguin trobar durant aquests dies i poder gaudir d’aquestes festes plenament.

Amb aquesta activitat es treballen els valors de justícia, seguretat i civilitat.

Objectius

  • Prevenir els possibles riscos que es puguin trobar els menors d'edat durant les Fires i Festes de Sant Narcís, així com assessorar-los de com actuar en cas de trobar-se en alguna situació de risc.

A qui s'adreça: 3r curs d'Educació Secundària Obligatòria

Calendari: Durant el curs escolar

Durada aproximada: 1 hora

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe

Lloc: A l'aula

Preu: Gratuït

Inscripcions: Cal inscriure's enviant un correu electrònic a itpg423@gencat.cat

Més informació: Oficina de Relacions amb la Comunitat. Telèfon: 972 181 600, extensió 60910. itpg423@gencat.cat - www.gencat.cat/mossos

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Mossos d'Esquadra Girona. Col·labora Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Girona