Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2023-2024

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 


Algunes activitats estan subvencionades per la Diputació de Girona, en el marc del Programa pedagògic INDIKA

Proxy Portlet

#Sensefiltres

Referència324 (codi 1417)
Nivell
  • ESO (primer cicle)
  • ESO (segon cicle)
  • ESPO
Temàtica
  • Arts plàstiques
  • Educació digital
  • Innovació i creativitat

L'activitat #sensefiltres es desglossa en dues parts. Per una banda, construirem un espai de reflexió entorn les xarxes socials (posant el focus en Instagram) i per l'altra, transformarem les mateixes imatges que hem penjat en aquesta plataforma per a donar-los un punt de vista crític i creatiu. Jugar amb les fotografies i la tècnica del collage, pintura o altres formats plàstics. QUÈ PASSARIA SI AGAFÉSSIM LA FOTOGRAFIA PREFERIDA DEL NOSTRE PERFIL D'INSTAGRAM I LA CONVERTÍSSIM EN UNA IMATGE NOVA MITJANÇANT LA CREACIÓ I L'EXPERIMENTACIÓ ARTÍSTICA?

Amb aquestes activitats es volen treballar els valors de descobriment d'un mateix i dels altres, de construir criteris preestablerts i tornar-nos crítics/ques, i compartir la creativitat i difondre nous continguts.

Objectius

  • Analitzar i interpretar l’ús que fem de les xarxes socials (Instagram).
  • Revalorar una imatge a través del joc i la creativitat.
  • Possibilitat de formar part d'una exposició virtual per difondre nous missatges crítics des del punt de vista dels adolescents.

A qui s'adreça: Educació Secundària Obligatòria i postobligatòria

Calendari: Durant tot l'any

Durada aproximada: 3 hores. Es recomana fer una sessió introductòria i de debat (1 hora) i després el taller (2 hores)

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe

Condicions: Es necessitaria que es alumnes poguéssi tenir impreses una imatge del seu perfil d'instagram abans de fer el taller. En cas de no tenir instagram, portar una imatge que vulguin transformar

Lloc: A l'aula. L'activitat es pot fer de manera en línia, sempre que els alumnes puguin haver imprès una fotografia del seu Instagram o una imatge seva que vulguin transformar.

Preu: 25,00 €/grup

Inscripcions: Cal inscripció prèvia amb un mínim de 20 dies d'antelació sobre la data prevista a la realització de l'activitathola@lanoiadelmonyo.com

Més informació: hola@lanoiadelmonyo.com www.lanoiadelmonyo.comAltres projectes: https://enconstrucciobolit.com/

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Associació cultural La Volta. Col·labora La noia del Monyo i Ajuntament de Girona