Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2023-2024

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 


Algunes activitats estan subvencionades per la Diputació de Girona, en el marc del Programa pedagògic INDIKA

Proxy Portlet

Bombes sobre Girona

Referència77 (codi 732)
Nivell
 • Primària (cicle superior)
 • ESO (primer cicle)
 • ESO (segon cicle)
 • ESPO
Temàtica
 • Coneixement de la ciutat
 • Història i art

Itinerari guiat pels espais de defensa passiva durant la Guerra Civil, que trobem repartits pel subsol gironí.
El recorregut s’acompanya de la lectura dels relats i records de les persones que van viure i patir els bombardejos durant la Guerra Civil i acaba amb la visita a l’interior del refugi antiaeri del jardí de la Infància, una extensió del MHG que forma part de la Xarxa d’Espais de Memòria Democràtica.
Dins el refugi es pot viure l’experiència acústica d’un simulacre d’atac aeri i veure l’audiovisual Amagats sota terra, un document excepcional que recull les experiències de testimonis que van viure els bombardejos a la ciutat de Girona.

Qui no desitgi fer l’itinerari complet, pot fer la visita a l’interior del refugi antiaeri del jardí de la Infància.

Es disposa de material complementari: projeccions, fotografies, plànols, diaris, recreació sonora d'un atac que es pot consultar a la  web.

Audiovisual: Amagats sota terra. Testimonis de la Guerra Civil a Girona.

La visita es pot fer també en castellà, anglès i francès, i disposem d’un servei gratuït de guia intèrpret en llengua de signes.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de tolerància i de solidaritat i la denúncia de totes les guerres i de totes les violències del món.

Objectius

 • Educar en els conceptes de pau, tolerància i antiviolència per a poder construir una societat millor.
 • Donar a conèixer els elements de defensa passiva que es troben repartits pel subsòl gironí: barricades, trinxeres i refugis que es van habilitar i construir durant els tres anys de la Guerra Civil.
 • Difondre i preservar les vivències de les persones que varen patir la guerra, per a rescatar-ne la memòria i educar les noves generacions, a través dels relats de la gent que va viure els bombardejos.
 • Conèixer els efectes dels atacs aeris a la ciutat.
 • Analitzar la construcció, l’arquitectura i la funcionalitat dels refugis antiaeris.

A qui s'adreça: Cicle superior d'educació primària, Educació Secundària Obligatòria i batxillerat

Calendari: Durant tot l'any, de dimarts a divendres, de 10.30 h a 17 h

Durada aproximada: 1 hora 30 minuts

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe

Lloc: Inici Museu i recorregut exterior fins arribar al refugi antiaeri del jardí de la Infància

Preu: Itinerari guiat Bombes sobre Girona: 75 €/grup. 70 €/grup per als centres de GironaVisita guiada interior refugi antiaeri del jardí de la Infància: 55 €/grup. 50 €/grup per als centres de GironaObertura per visita lliure interior refugi antiaeri del jardí de la Infància: 1 € per alumne

Inscripcions: Inscripció al llarg del curs, 15 dies abans de la data prevista per a l'activitat al tel. 972 222 229 (MHG) o bé contactar: cirla@ajgirona.cat - museuhistoria@ajgirona.cat

Més informació: Museu d'Història de Girona. Telèfon: 972 222 229. museuhistoria@ajgirona.cat - Museu d'Història de Girona

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Ajuntament de Girona - Museu d'Història de Girona