Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2023-2024

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 


Algunes activitats estan subvencionades per la Diputació de Girona, en el marc del Programa pedagògic INDIKA

Proxy Portlet

Atrapades entre dues realitats - Taller teatral participatiu sobre processos migratoris, refugi

Referència173 (codi 873)
Nivell
  • ESO (segon cicle)
  • ESPO
  • Formació d'adults
Temàtica
  • Cooperació i solidaritat
  • Teatre
  • Civisme i participació

Atrapades entre dues realitats és un taller teatral participatiu que promou la reflexió sobre les persones que es veuen obligades a abandonar el seu lloc d'origen, els drames de l'emigració, les persones refugiades i les fronteres. El taller presenta fragments de les vides de quatre personatges (actuats per 2 actors/actrius) de diferents zones geogràfiques que per diferents raons es veuen obligades a abandonar el seu país d’origen. Les vides dels quatre es creuen en l'àmbit emocional i passen per diferents fases del viatge: el comiat, l’esperança, la pèrdua, la immobilitat, atrapades entre dues realitats fins a arribar d’alguna manera a “l’acollida”. Aquest taller està inspirat en el còmic “Asylum” de Javier d'Isusi per al CEAR d’Euskadi. https://www.cear-euskadi.org/producto/asylum/. Per aquesta activitat es disposa d'un dossier per al professorat.

Aquesta activitat compta amb un desplegament de materials educatius a disposició dels centres, gràcies a una col·laboració amb les biblioteques municipals de la ciutat de Girona  Biblioteques de Girona i el Centre de Recursos per la Pau CeDRe. Per a demanar-los, podeu indicar-ho en el moment de contractar l'activitat. 

Amb aquesta activitat es volen treballar valors com el respecte, l'empatia i la responsabilitat.

Objectius

  • Estimular l’empatia envers les persones que per diferents raons es veuen obligades a abandonar el seu lloc d’origen i entendre diferents causes d'aquest desplaçament forçós.
  • Incidir en la prevenció del racisme i els prejudicis per construir una societat més justa i equitativa.
  • Introduir una mirada històrica, i crear vincles entre l’època de la Guerra Civil Espanyola i altres conflictes actuals.
  • Promoure la convivència i la cultura de la pau per motivar ciutadans responsables i conscients.

A qui s'adreça: 4t curs d'ESO, educació secundària postobligatòria i adults

Calendari: Durant tot l'any. Els tallers subvencionats es realitzaran durant el primer trimestre del curs escolar. Fora de subvenció es podran sol·licitar i fer durant tot l’any.

Durada aproximada: 2 hores

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe (màxim 30 alumnes)

Condicions: Poden participar tots els municipis. En el cas de tallers subvencionats a Girona ciutat sí que hi haurà una limitació en el nombre de tallers que anirà en funció de les demandes rebudes.

Lloc: A l'aula. Si a petició del centre es vol fer en un altre espai, es podria valorar

Preu: Preu de l'activitat subvencionada 35 €/taller.(pendent de confirmació). Preu activitat: 250 €/taller

Inscripcions: Cal inscriure's amb 15 dies d'antelació a la realització de l'activitat. info@lanaveva.org o bé al Servei Municipal de Solidaritat i Cooperació tel. 972 010 250. cooperacio@ajgirona.cat

Més informació: La Nave Va Teatre - Tel. 663 662 623 info@lanaveva.org - www.lanaveva.org

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: La Nave Va Teatre - Membre de la Coordinadora d'ONG Solidàries