Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2023-2024

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 


Algunes activitats estan subvencionades per la Diputació de Girona, en el marc del Programa pedagògic INDIKA

Proxy Portlet

Visita a la Biblioteca Carles Rahola

Referència10 (codi 1391)
Nivell
 • Infantil (primer cicle)
 • Infantil (segon cicle)
 • Primària (cicle inicial)
 • Primària (cicle mitjà)
 • Primària (cicle superior)
 • ESO (primer cicle)
 • ESO (segon cicle)
Temàtica
 • Promoció de lectura i escriptura

I2 - I3 - Us convidem a endinsar-vos en un bosc ple de contes. Un espai màgic on la fada de la biblioteca juntament amb els seus ajudants, els animalets del bosc, presenten un munt de llibres ben variats: pop-up, sonors, desplegables… A més, es divertiran amb la narració d’un conte acompanyat de música (cançons populars).

Durada: 50 min. 

I4 - La Cisa ens porta una maleta plena de recursos on els infants descobriran diferents tipologies de documents que disposem a la biblioteca. Així mateix, també els oferim una selecció de llibres curiosos que despertaran el seu interès: pop-up, gran format, solapes… Seguidament, podran gaudir d’una estona de lectura individual i acabarem la sessió amb la narració d’un conte ben divertit amb un taller exprés vinculat amb el conte que han escoltat. 

Durada: 75 min. 

I5 - A través d’un joc de creació pròpia, els infants coneixeran la normativa bàsica de la biblioteca de manera lúdica, divertida i engrescadora. Seguidament, podran gaudir d’una estona de lectura individual. Per completar la sessió, els narrarem un conte i duran a terme un taller exprés vinculat amb el conte que han escoltat. 

Durada: 50 min.

Visites de primària - Es fa una visita guiada per la sala infantil i juvenil, se'ls explica la normativa, els serveis, l'ordenació de la col·lecció i l'ús del catàleg als alumnes de cicle superior. Segons el curs es fan diverses dinàmiques relacionades amb el fons i les tecnologies de la informació i comunicació.

1r - 4t ESO - Es fa una visita guiada per a la sala infantil i juvenil i es comenten els serveis de la biblioteca. Durant 30 min. proposem una activitat dinàmica, a escollir, en funció del curs.

Amb aquesta activitat es vol facilitar l'aprenentatge en l'ús de la informació, tenir cura del material de la biblioteca i treballar els valors de respecte i participació.

Objectius

 • Promoure el coneixement i l'ús de les biblioteques públiques de Girona i del seu fons.
 • Entendre la biblioteca com un espai de formació i lleure.
 • Fomentar i promoure la lectura.

A qui s'adreça: Escoles Bressol (I2), Educació infantil (I3, I4 i I5), Educació Primària i Educació Secundària Obligatòria dels centres de Girona.

Calendari: Durant el curs escolar, visites de 10 a 11 hores. Els dimarts visites de l'alumnat de primària, dimecres d'I2-I5 i dijous alumnes d'ESO.

Durada aproximada: 1 hora

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe

Lloc: Biblioteca Carles Rahola. Carrer Emili Grahit, 4C. 17002 Girona. Com arribar-hi: L1, L8, L10, L11

Preu: Gratuït

Inscripcions: Cal inscriure's amb un mínim d'un mes d'antelació sobre la data prevista per a la realització de l'activitat a: bpgirona.infantil@gencat.cat

Més informació: Biblioteca Carles Rahola. bpgirona.infantil@gencat.cat

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Biblioteca Carles Rahola. Col·labora Ajuntament de Girona