Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2023-2024

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 


Algunes activitats estan subvencionades per la Diputació de Girona, en el marc del Programa pedagògic INDIKA

Proxy Portlet

Tallers de creació cinematogràfica

Referència123 (codi 726)
Nivell
 • Primària (cicle superior)
 • ESO (primer cicle)
 • ESO (segon cicle)
 • ESPO
 • Formació d'adults
Temàtica
 • Cinema
 • Innovació i creativitat
 • Tecnologies de la informació i la comunicació

Descobrirem de manera pràctica els aspectes tècnics i narratius del llenguatge cinematogràfic i les etapes d’una producció cinematogràfica per a fer una petita peça audiovisual. Propostes:

Fem cinema (Cicle superior de primària): Descobrirem dues de les nocions bàsiques que ens permeten narrar històries amb imatges: l’enquadrament i el pla. Amb elles aprendrem a llegir cinema, pensar en el seu contingut i ser capaços de gravar amb missatge. Objectiu Cinema (Educació Secundària Obligatòria i postobligatòria, formació professional i adults): El rodatge d'una seqüència d'una pel·lícula és l'eix principal de l'activitat. Descobrirem els aspectes imprescindibles en qualsevol rodatge. Es repartirà el grup entre les diferents tasques que participen en la producció d'un film i es rodarà la seqüència ideada entre tot el grup. Els primers cineastes (Educació Secundària Obligatòria i postobligatòria, formació professional i adults): Taller on els joves coneixeran i experimentaran amb les vistes documentals creades pels germans Lumière.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de creativitat, treball en equip, comunicació i observació.

Objectius

 • Descobrir els elements bàsics del llenguatge cinematogràfic i capacitar al grup en l'ús del llenguatge cinematogràfic documental, en les seves eines narratives i tècniques bàsiques i els valors que li són inherents: treball en equip, constància, capacitat d'espera, imaginació i sensibilitat.
 • Expressar amb creativitat i originalitat una idea a través d’imatges fixes o mòbils. Aprendre a mirar la realitat amb atenció, a pensar o intuir com donar forma a les idees i a descobrir una nova manera de relacionar-se amb el món i amb els altres.
 • Desenvolupar la capacitat crítica i l'actitud participativa.
 • Aprendre a valorar, respectar i la importància de conservar el patrimoni.

A qui s'adreça: Cicle superior d'educació primària, Educació Secundària Obligatòria i postobligatòria, adults

Calendari: Durant tot l'any, de dimarts a diumenge

Durada aproximada: Taller: 3 hores. Taller i visita guiada: 4 hores

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe

Condicions: Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s'establiran uns criteris de priorització en el cas que no es puguin atendre totes les sol·licituds. En el taller “Els primers cineastes: taller de documental” es recomana que el grup vagi acompanyat de dos responsables com a mínim.

Lloc: Museu del Cinema-Fundació Tomàs Mallol. Carrer Séquia, 1. 17001 Girona. Com arribar-hi: L1, L2, L5, L6, L9 i L11

Preu: 9 €/ alumne pels grups de més de 19 alumnes o 180 €/grup pels grups de 19 alumnes o menys. Els centres de la ciutat que ho sol·licitin rebran una subvenció d’1 €/alumne. Així, el cost serà de 8 €/ alumne pels grups de més de 19 alumnes o de 180 €/grup menys 1 €/alumne pels grups de 19 alumnes o menys. Aquest ajut només es podrà rebre per a una de les següents propostes: Visites al Museu del Cinema , Tallers al Museu del Cinema , Maletes didàctiques , Tallers de creació cinematogràfica , Conte de llum , Dones visibles al món del Cinema

Sol·licituds: Aneu a Sol·licituds de la web de La Caseta-Serveis Educatius i ompliu les dades referents a l'activitat sol·licitada abans del 24 de setembre. Posteriorment, el centre rebrà la resposta de l'Ajuntament confirmant la seva acceptació a l'activitat.També inscripció al llarg del curs, 15 dies abans de la data prevista per a l'activitat. Tel. 972 412 777 educacio@museudelcinema.cat

Més informació: Museu del Cinema-Fundació Tomàs Mallol. Tel. 972 412 777. educacio@museudelcinema.cat - www.museudelcinema.cat - www.museucinemaeducacio.wordpress.com

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Museu del Cinema-Fundació Tomàs Mallol amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona