Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2023-2024

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 


Algunes activitats estan subvencionades per la Diputació de Girona, en el marc del Programa pedagògic INDIKA

Proxy Portlet

Girona, ciutat jueva

Referència85 (codi 735)
Nivell
  • ESO (primer cicle)
  • ESO (segon cicle)
  • ESPO
  • Formació d'adults
Temàtica
  • Coneixement de la ciutat
  • Història i art

Visita didàctica al Museu d’Història dels Jueus que explica la història de la comunitat jueva de Girona, des d’inicis del s. xi fins a la seva expulsió al s. xv, a partir de l’eix central de la vida jueva: el call. Descobrirem què diferenciava el call de la resta de la ciutat medieval, com s’organitzava i com era la vida dins d’una comunitat jueva, així com la relació i els problemes dels jueus catalans amb la societat cristiana amb la qual convivien. A través de la visita pretenem treballar les competències d’iniciativa i autonomia personal social i ciutadana. Activitat ideada per a complementar les matèries de Ciències socials i Història i cultura de les religions. Activitat conduïda per educadores i educadors del Museu d'Història dels Jueus. Per treballar aquesta activitat podeu consultar un dossier pedagògic que inclou mapa del call medieval, glossari de temes relacionats amb la cultura i la història jueves i llistat de bibliografia seleccionada al Web.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de tolerància envers la diversitat cultural i respecte pel patrimoni cultural i històric.

Objectius

  • Relacionar certs aspectes històrics de les comunitats jueves catalanes amb el context històric medieval.
  • Identificar les causes dels conflictes entre les societats jueva i cristiana al llarg de l’edat mitjana, valorant la necessitat de trobar solucions dialogades als problemes.
  • Assolir una nova perspectiva històrica que faciliti la comprensió de la pluralitat i de la diversitat social i cultural de Catalunya.
  • Reconèixer el patrimoni jueu com a part de la història de Catalunya, assumint-ne la responsabilitat de valorar-lo i conservar-lo.

A qui s'adreça: Educació Secundària Obligatòria, postobligatòria i adults

Calendari: Durant tot l'any, dilluns de 10 h a 14 h; de dimarts a divendres de 10 h a 18 h

Durada aproximada: 1 hora i 15 minuts

Nombre d'alumnes per grup: grup/classe

Lloc: Museu d'Història dels Jueus. Carrer Força, 8. Com arribar-hi: L1, L2, L5, L6, L7 i L11

Preu: 60€/ per grup

Inscripcions: Cal inscriure's com a mínim 2 dies laborables abans de la data prevista per a l'activitat. Tel. 972 216 761 - reserves.callgirona@ajgirona.cat

Més informació: Museu d'Història dels Jueus. Carrer de la Força, 8. 17004 Girona. Tel. 972 216 761 - callgirona@ajgirona.catwww.girona.cat/call

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Ajuntament de Girona - Patronat Call de Girona, Museu d'Història dels Jueus