Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2023-2024

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 


Algunes activitats estan subvencionades per la Diputació de Girona, en el marc del Programa pedagògic INDIKA

Proxy Portlet

La Maleta de l'Arquitecte

Referència88 (codi 942)
Nivell
  • ESO (primer cicle)
  • ESO (segon cicle)
  • ESPO
Temàtica
  • Arts plàstiques
  • Coneixement de la ciutat
  • Història i art

Aquesta activitat està inscrita al programa INDIKA promogut per la Diputació de Girona.

El recurs gira al voltant de l'ofici d'arquitecte i el seu bagatge cultural. En una maleta hi ha diferents materials clau per entendre i identificar la seva feina. S'aprofundeix en l'anàlisi de l'arquitectura com a estil i també com a creació d'espais on viure. L'activitat es complementa amb una visita als edificis de Masó que es conserven a Girona per conèixer el valor patrimonial de l'obra de l'arquitecte a la ciutat. El recurs a dins la casa és conduït per educadores, i per la ruta exterior es compta amb el suport dels docents que acompanyen el grup. Aquesta visita s’ofereix en català, castellà, anglès i francès, per a grups de fora i com a pràctica de llengües estrangeres per alumnes d’aquí. Per aquesta activitat es disposa de material didàctic: guió de l'activitat, fitxes de treball.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de respecte pel patrimoni, coneixement de la història propera, reflexió sobre formes de vida i treball en equip.

Objectius

  • Presentar el Rafael Masó arquitecte, els anys d’estudi, la recerca de l’estil, el procés creatiu.
  • Conèixer les principals característiques de l’arquitectura de Rafael Masó.
  • Presentar els diferents col·laboradors artesans, en el treball de la ceràmica, el ferro i el vitrall, que conformen el tot global i característic de la seva arquitectura.
  • Conèixer els fonaments de l'anàlisi arquitectònica.

A qui s'adreça: Educació Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius.

Calendari: Durant tot l'any

Durada aproximada: 90 minuts

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe

Condicions: Les característiques de la Casa Masó, de petites dimensions, fan que les visites s’hagin de plantejar en petits grups de pocs alumnes. Això fomenta una relació de molta proximitat amb els estudiants i assegura que les explicacions els arribin perfectament a tots. Per contra, es necessiten més educadors per acompanyar el grup i per evitar un increment important en el preu, sovint es fa necessària la participació activa dels mestres en una part de la visita. Aquesta col·laboració, que consisteix a fer una ruta de les cases de Rafael Masó més pròximes a la Casa Masó, amb material didàctic preparat pel nostre Servei Educatiu, té el benefici d’ajudar a completar el treball previ o posterior a l’aula, amb un coneixement més complet de l’obra de l’arquitecte.

Lloc: Casa Masó. Carrer Ballesteries, 29. Girona. Com arribar-hi: L2, L5, L6 i L11

Preu: 4 € per alumne. Aquesta activitat gaudeix de l’ajut Indika de la Diputació de Girona. Consultar a info@rafaelmaso.org o bé 972413989

Inscripcions: Cal inscriure's amb una setmana d'antelació. servei.educatiu@rafaelmaso.org. Tel. 972 413 989

Més informació: Fundació Rafael Masó. Tel. 972 413 989. servei.educatiu@rafaelmaso.org

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Fundació Rafael Masó amb la col·laboració d’Actiescola i Ajuntament de Girona