Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2023-2024

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 


Algunes activitats estan subvencionades per la Diputació de Girona, en el marc del Programa pedagògic INDIKA

Proxy Portlet

En Bufalletres

Referència60 (codi 598)
Nivell
  • Primària (cicle inicial)
Temàtica
  • Promoció de lectura i escriptura

Es tracta de treballar la lectura a partir d’una activitat que combina la narració oral de contes, la lectura lliure i la plàstica.
L’activitat consta de dues sessions i es desenvolupa de la manera següent: 

  • Primera sessió (a la biblioteca): “En Bufalletres i contes a cau d’orella”. Narració de contes a càrrec de Cesc Serrat, rondallaire. En Cesc els animarà a dibuixar el personatge d’en Bufalletres. També els mostrarà una capsa museu d’una de les històries que els ha explicat, i els demanarà que facin la seva pròpia capsa museu del llibre que llegeixin. 
  • Segona sessió (a l'escola): Exposició a l’aula del “Museu d’en Bufalletres”. Cada alumne explica els seus contes llegits i treballats amb la seva capsa museu, amb l’acompanyament d’en Cesc. 

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de respecte, creativitat i participació

Vídeo Bufalletres

Objectius

  • Introduir els alumnes a la lectura d’una forma lúdica i engrescadora.
  • Treballar l’atenció, la il·lustració i la lectura de contes.
  • Conèixer i valorar el treball d’una persona dedicada a la creació de contes.

A qui s'adreça: 2n curs d'educació primària dels centres educatius de la ciutat de Girona

Calendari: De gener a maig

Durada aproximada: 45 minuts per sessió (dues sessions per grup)

Nombre d'alumnes per grup: grup/classe

Condicions: Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s'establiran uns criteris de priorització en el cas que no es puguin atendre totes les sol·licituds. Cal la participació activa del mestre responsable del grup/classe

Lloc: A l'aula i a la biblioteca pública més propera al centre. Biblioteca Antònia Adroher. Can Sunyer, 46. 17007 Girona (L5). Biblioteca Carles Rahola. Carrer Emili Grahit, 4. 17002 Girona L1, L8, L10, L11. Biblioteca Ernest Lluch. Carrer Saragossa, 27. 17003 Girona (L1, L2 i L10). Biblioteca Just M. Casero. Plaça de l’Om, 1. 17007 Girona (L6). Biblioteca Salvador Allende. Carrer de baix, 2. 17006 Girona (L3 i L4)

Preu: 56,85 € / grup/classe. Aquesta quantitat s'haurà d'ingressar durant la realització de l'activitat. Se us indicarà a la mateixa Biblioteca.

Sol·licituds: Aneu a Sol·licituds de la web de La Caseta-Serveis Educatius i ompliu les dades referents a l'activitat sol·licitada abans del 24 de setembre. Posteriorment, el centre rebrà la resposta de l'Ajuntament confirmant la seva acceptació a l'activitat

Més informació: Biblioteques de Girona. Recursos Educatius Tel. 972 232 715 bibliotecaiescola@ajgirona.cat . La Caseta – Serveis Educatius Tel. 972 221 866

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Biblioteques de Girona