Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2023-2024

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 


Algunes activitats estan subvencionades per la Diputació de Girona, en el marc del Programa pedagògic INDIKA

Proxy Portlet

Visita el refugi antiaeri del jardí de la Infància

Referència78 (codi 504)
Nivell
  • Primària (cicle superior)
  • ESO (primer cicle)
  • ESO (segon cicle)
Temàtica
  • Coneixement de la ciutat
  • Història i art
  • Promoció de lectura i escriptura

Visita guiada a l'interior del refugi antiaeri del jardí de la Infància. El primer dels tres grans refugis col·lectius de tipus cel·lular que es van construir l'any 1938. I l’únic que es conserva. Projectat per l'arquitecte municipal Ricard Giralt Casadesús. Donava protecció a més de 600 persones i disposava de llums elèctrics, però no tenia aigua corrent, ni serveis, ni farmaciola. Era un lloc fred i humit amb múltiples filtracions d'aigua. 

S’hi projecta l’audiovisual Amagats sota terra que recull les experiències i els records dels testimonis que van viure els bombardejos a Girona. A més, acabarem amb la recreació d’un simulacre d’atac aeri. 

Es disposa de material complementari: dossier per al professorat, fotografies, plànols, diaris, recreació sonora, audiovisuals que es pot consultar a la  web.

Visita virtual al refugi antiaeri.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de pau, tolerància i solidaritat.

Objectius

  • Educar en els conceptes de pau, tolerància i antiviolència per a poder construir una societat millor.
  • Difondre i preservar les vivències de les persones que varen patir la guerra, per a rescatar-ne la memòria i educar les noves generacions, a través dels relats de la gent que va viure els bombardejos.
  • Conèixer els efectes dels atacs aeris a la ciutat.
  • Analitzar la construcció, l’arquitectura i la funcionalitat dels refugis antiaeris.

A qui s'adreça: Cicle superior d'educació primària i Educació Secundària Obligatòria

Calendari: Durant el curs escolar en horari d'obertura del Museu d'Història de Girona, de dimarts a divendres, de 10.30 h a 17.30 h.

Durada aproximada: 1 hora

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe

Condicions: Aquesta és una activitat guiada, qui desitgi fer la visita lliurement podrà fer-ho abonant 1 euro per alumne.

Lloc: Refugi antiaeri del jardí de la Infància. Espai de memòria i extensió del Museu d'Història de Girona. Plaça del General Marvà, S/N. Girona

Preu: 55 €/grup. 50 €/grup per als centres de Girona

Inscripcions: Inscripció al llarg del curs, 15 dies abans de la data prevista per a l'activitat al tel. 972 222 229 (MHG) o bé contactar: cirla@ajgirona.cat - museuhistoria@ajgirona.cat

Més informació: Museu d'Història de Girona. Telèfon: 972 222 229. museuhistoria@ajgirona.cat - Museu d'Història de Girona

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Ajuntament de Girona - Museu d'Història de Girona. Col·labora Diputació de Girona i Generalitat de Catalunya