Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2023-2024

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 


Algunes activitats estan subvencionades per la Diputació de Girona, en el marc del Programa pedagògic INDIKA

Proxy Portlet

Itinerari d'escriptura creativa: L'antiheroi, versió oposada a l'heroi?

Referència396 (codi 1579)
Nivell
  • ESO (segon cicle)
  • ESPO
Temàtica
  • Promoció de lectura i escriptura

En l’itinerari L’antiheroi, versió oposada a l’heroi?, els joves escriuran individualment o per grups en funció del nombre d’alumnes.
Aquest itinerari està articulat en un conjunt d’activitats d’escriptura creativa per l’estudi i la construcció d’un personatge.
Antigament, l’heroi havia de ser perfecte, havia de complir accions extraordinàries i defensar valors i causes nobles. Alguns estudiosos han arribat a considerar l’antiheroi com a l’individu que té la vocació de fracassar. Amb aquest itinerari volem vindicar la força d’aquesta figura com a forma de transgressió.
Els joves reflexionaran i crearan el seu antiheroi a partir de l’objectiu que ha d'aconseguir (a partir del que li demana la societat). Ens preguntarem sobre quins valors i quines aptituds físiques hauria de tenir (i si realment és així), i indagarem en el seus desitjos personals.
En acabat, estudiarem formes eficaces de presentar-lo a través d’algunes tècniques d’escriptura (dir i mostrar, l’escena, descripcions indirectes, etc). 

Final i perspectives:  Els joves acabaran l’itinerari havent creat un personatge ben esbossat que esdevindrà protagonista de la història que vulguin inventar-se a posteriori.

Els joves reforçaran els següents punts:

  • Els valors físics i morals propis, que són essencials per a la vida quotidiana; 
  • Treball en equip que implica: escoltar i acceptar les idees dels altres i trobar el seu lloc actiu dins de la dinàmica del grup.

Objectius

  • Familiaritzar els estudiants amb l’escriptura creativa i amb el mètode dels tallers impartits per Entretemps.
  • Donar-los el suport adequat per evitar bloquejos habituals, adaptant-nos a les competències lingüístiques i creatives de cada jove;
  • Introduir les figures emblemàtiques de les narracions. En primer terme, l'heroi i l'antiheroi.
  • Fomentar l’apropament dels estudiants cap a l’antiheroi escollit des de la complicitat i l'admiració.
  • Donar cos als valors físics i morals del personatge a través de tècniques d'escriptura eficaces (l’escena, el diàleg o el monòleg intern).

A qui s'adreça: 4t d'Educació Secundària Obligatòria i educació secundària postobligatòria. Adaptable a d'altres nivells

Calendari: De gener a juny

Durada aproximada: 3-4 hores amb el grup classe partit

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe. Màxim 25 alumnes

Condicions: Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s’establiran uns criteris de priorització en el cas que no es puguin atendre totes les sol·licituds

Lloc: A l'aula

Preu: 55€/hora per grup classe (Girona ciutat 18€ desplaçament)Per als centres fora de Girona consultar preu

Inscripcions: Cal inscriure's amb un mínim de 4 mesos d'antelació sobre la data prevista per a la realització de l'activitat a entretempsescriu@gmail.com

Més informació: Associació Entretemps, entretempsescriu@gmail.com.
https://www.tallersescriptura.com/post/en-marxa-els-itineraris-d-escriptura-creativa-a-les-aules

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Entretemps. Col·labora Ajuntament de Girona