Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2023-2024

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 


Algunes activitats estan subvencionades per la Diputació de Girona, en el marc del Programa pedagògic INDIKA

Proxy Portlet

Let's chat

Referència159 (codi 1627)
Nivell
  • ESO (segon cicle)
Temàtica
  • Educació per la salut
  • Tecnologies de la informació i la comunicació

“Let's Chat!” és un programa de prevenció que ofereix serveis d'atenció, orientació i assessorament sobre el consum de drogues, l'ús de pantalles i altres comportaments de risc. És gratuït i està dirigit a joves i adolescents amb edats compreses entre els 12 i els 30 anys, i també a les seves famílies. A més, “Let's Chat!” disposa d'una àmplia oferta d'activitats preventives gratuïtes, en format digital o presencial, adaptades a les necessitats de les persones (joves, familiars o professionals) i de la realitat canviant en la qual vivim: Càpsules preventives per a joves i per a famílies: Oferim tallers preventius orientats a informar sobre els riscos i els plaers derivats de l'ús d'eines digitals i del consum de substàncies, que tenen com a objectiu fomentar-ne l'ús responsable i despertar l'actitud crítica. Activitats formatives per a professionals: Oferim formació especialitzada adreçada a professionals que treballen amb joves i adolescents.

Per a la realització de l'activitat es disposa de material didàctic.

Amb aquesta activitat es vol treballar els valors del respecte, l'autonomia i la responsabilitat.

Objectius

  • Prevenir, detectar i proporcionar una atenció especialitzada en matèria d'ús, abús i dependència de conductes potencialment addictives, amb prioritat per les relacionades amb les TIC i el consum de drogues, des d'una perspectiva de gènere, integral i comunitària.
  • Incrementar el nivell de comportaments saludables en adolescents i joves i disminuir les pràctiques de risc i nocives vinculades a l'ús de les TIC (challenges (reptes virals), sexpreading, trolling…), així com les relacionades amb el consum de drogues (baralles, abusos i agressions sexuals…).

A qui s'adreça: 3r curs d'Educació Secundària Obligatòria dels centres educatius de la ciutat de Girona

Calendari: Durant el curs escolar

Durada aproximada: 1 hora

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe

Condicions: Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s’establiran uns criteris de priorització en el cas que no es puguin atendre totes les sol·licituds. Es prioritzarà la prevenció selectiva i indicada (escoles d'alta complexitat, espais joves, serveis socials, centres educatius de barris amb major índex d'absentisme i fracàs escolar....)

Lloc: A l'aula

Preu: Gratuït

Inscripcions: Cal inscripció prèvia a: sribas@grupatra.org

Més informació: www.grupatra.org/wp-content/uploads/2023/02/Diptic-Lets-Chat.pdf

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Grup Atra. Col·labora Servei Municipal de Promoció de la Salut, Ajuntament de Girona