Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2023-2024

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 


Algunes activitats estan subvencionades per la Diputació de Girona, en el marc del Programa pedagògic INDIKA

Proxy Portlet

Girona de la mà de... Paco Torres Monsó

Referència40 (codi 967)
Nivell
  • ESO (primer cicle)
  • ESO (segon cicle)
  • ESPO
Temàtica
  • Arts plàstiques
  • Coneixement de la ciutat
  • Història i art

L’activitat és un itinerari. El grup classe serà rebut per un monitor que els presentarà la figura de l'artista i un petit resum del recorregut. Tot seguit, aniran a fer la ruta pels diferents indrets de la ciutat de Girona i podran observar les diferents escultures, temes, textures, mides… que l’autor va treballar al llarg de la seva vida. Finalment, faran a l’aula unes fitxes de treball que trobaran al final del dossier: “Girona, de la mà de… Paco Torres Monsó” o a la web del Bòlit, per tal que els alumnes puguin treballar la informació rebuda.


Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de respecte per l'entorn,
sensibilitat i observació.

Objectius

  • Donar a conèixer entre els joves la figura de Paco Torres Monsó.
  • Identificar les obres als espais públics.
  • Afavorir el coneixement dels diferents moviments artístics en els quals l’artista va participar i, a més, de quina manera estava condicionat per l’entorn: canvis socials, guerres, nihilisme, ideologies extremes, etc. Pensem que sense saber aquestes característiques no es pot entendre totalment l’obra d’un autor.
  • Valorar la riquesa cultural, la diferència i la creativitat per entendre que és un fet positiu i convenient apostar per qualitats intangibles i característiques més humanes, expressives, habilitats, etc.

A qui s'adreça: Educació Secundària Obligatòria i postobligatòria

Calendari: Durant el curs escolar

Durada aproximada:1 hora

Nombre d'alumnes per grup: grup/classe

Lloc: Per la ciutat de Girona i a l'aula. Inici de l'itinerari: antiga Delegació d'Hisenda, cantonada Gran Via amb plaça Hospital. Fi de l'itinerari: edifici de la Punxa, seu del Col·legi d'Aparelladors, carrer Santa Eugènia, 19.

Preu: 75 € /grup

Inscripcions: Cal inscriure's amb un mínim de 20 dies d'antelació. Tel. 972 427 627. bolit@ajgirona.cat

Més informació: Bòlit, Centre d'Art Contemporani, Girona. Pou Rodó, 7-9, 17004 Girona - Tel. 972 427 627. bolit@ajgirona.cat - www.bolit.cat - Twiter: @BolitGirona - Facebook: Bolit Centre Art Contemporani

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Ajuntament de Girona - Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona