Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2023-2024

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 


Algunes activitats estan subvencionades per la Diputació de Girona, en el marc del Programa pedagògic INDIKA

Proxy Portlet

Economia amb valors? Economia del Bé Comú i altres alternatives / An Economy with values? Common Good Economy & alternatives

Referència187 (codi 1567)
Nivell
  Temàtica
  • Economia
  • Cooperació i solidaritat
  • Civisme i participació

  Taller lúdic per grups (5 -25 persones, opció en anglès) sobre noves economies i l'Economia del Bé Comú - model basat en els drets humans i els valors de les constitucions, reconegut per la UE i alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU. Inclou:

  1. Presentació amb suport audiovisual (Model econòmic actual: conceptes i funcionament bàsics, conseqüències i problemes, necessitat de canvi. Qualitat i satisfacció vital: què necessitem? Que té valor per les persones? El Bé Comú i els seus valors. Com és l'Economia pel Bé Comú? Elements compartits i diferències amb altres economies alternatives).

  2. Preguntes i col·loqui 3. Joc de presa de decisions en funció dels valors i el Bé Comú, basat en el joc de taula “Menos es Max”.

  Amb aquest esquema bàsic els continguts s'adaptaran a l'edat, nivell de coneixements i interessos dels participants.

  Per a la realització de l'activitat es disposa de material didàctic.

  Amb aquesta activitat es treballa el respecte dels drets humans, la sostenibilitat i el pensament crític.

  Objectius

  • Entendre el funcionament i valors del capitalisme, les seves limitacions, el perquè dels problemes que genera, i la seva participació en les crisis que vivim.
  • Adonar-se de quins elements i valors necessitem per dur una vida satisfactòria i com els podem preservar i fer créixer.
  • Exposar les línies bàsiques d'un model d'economia de mercat que promou el Bé Comú i les eines que calen per desenvolupar-lo.

  A qui s'adreça: Educació Secundària Obligatòria i postobligatòria, adults i professorat

  Calendari: De novembre a maig, amb un màxim de 2 mensuals, de dilluns a divendres entre les 10 i les 19 h.

  Durada aproximada: 1 hora 30 minuts

  Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe . Professors: entre 5 i 25

  Condicions: Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s’establiran uns criteris de priorització en el cas que no es puguin atendre totes les sol·licituds

  Lloc: A l'aula

  Preu: Gratuït pels primers 5 grups que encarreguin la formació. 2 €/alumne els següents

  Inscripcions: Cal inscripció prèvia amb 15 dies d'antel·lació sobre la data prevista per la realització de l'activitat a: ebcgirona@gmail.com

  Més informació: Grup local de l'Economia del Bé Comú de Girona; ebcgirona.cat

  Disponibilitat
  SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

  Ho organitza: Associació EBC Girona. Col·labora Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines i l'alt Maresme i Ajuntament de Girona