Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2023-2024

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 


Algunes activitats estan subvencionades per la Diputació de Girona, en el marc del Programa pedagògic INDIKA

Proxy Portlet

Joc d’orientació per a joves per descobrir el Centre Cívic Sta Eugènia i el seu entorn més proper

Referència15 (codi 1085)
Nivell
  • Primària (cicle superior)
  • ESO (primer cicle)
Temàtica
  • Coneixement de la ciutat
  • Cooperació i solidaritat
  • Educació per la prevenció de les conductes violentes

A través d’un joc d’orientació per grups, pel Centre Cívic Sta. Eugènia i el seu entorn més proper (Marfà, Biblioteca, Hortes de Sta. Eugènia...), descobrirem amb la resolució de cada pista guiada, un indret, un espai o un equipament diferent, amb la intenció de teixir un coneixement de la història i dels usos actuals, d’una part del nostre barri. L’activitat es realitza amb un educador de suport i té com a material didàctic un dossier per al professorat, guió de l'activitat i llibret amb la programació de Cursos i Tallers 2020-2021.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors d'esforç, motivació, cooperació, col·laboració, respecte i convivència, participació i relacions socials.

Objectius

  • Conèixer el nostre centre cívic més proper i el seu entorn.
  • Conèixer la història i què s’hi fa als equipaments i als racons que descobrirem, així com els serveis que hi ha ubicats.
  • Saber què es fa en els centres cívics per a contribuir a la promoció personal i de col·lectius i a la cohesió social d’un barri, mitjançant la cultura, la participació i les relacions socials.

A qui s'adreça: Cicle superior d'educació primària i primer cicle d'Educació Secundària Obligatòria dels centres educatius de Girona

Calendari: Durant el curs escolar els dijous matí d'11 h a 12 h (hi ha un marge de mobilitat d'una mitja hora).

Durada aproximada: 1 hora

Nombre d'alumnes per grup: grup/classe

Condicions: Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s’establiran uns criteris de priorització en el cas que no es puguin atendre totes les sol·licituds. Es prioritzen els centres del barri de Santa Eugènia i de Can Gibert del Pla. Activitat només adreçada als centres educatius de la ciutat de Girona

Lloc: Centre Cívic Santa Eugènia. Carrer Santa Eugènia, 146. Com arribar-hi: L3

Preu: Gratuït

Inscripcions: Cal trucar al Centre Cívic Sta. Eugènia per reservar dia i hora, amb un mínim de 15 dies d’antelació sobre la data prevista per a la realització de l’activitat. Tel. 972 245 111

Més informació: Centre Cívic Santa Eugènia. Tel. 972 245 111. ccsantaeugenia@ajgirona.cat

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Ajuntament de Girona - Centre Cívic Santa Eugènia