Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2023-2024

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 


Algunes activitats estan subvencionades per la Diputació de Girona, en el marc del Programa pedagògic INDIKA

Proxy Portlet

Poesia i Ritmes de carrer

Referència71 (codi 1485)
Nivell
  • ESO (primer cicle)
  • ESO (segon cicle)
  • ESPO
Temàtica
  • Música
  • Promoció de lectura i escriptura

Fins fa poc, el rap era considerat sovint un gènere, tant musicalment com literària menor. L'objectiu de l’activitat és desmuntar aquest mite. Som davant d'un gènere poètic com qualsevol altre, que, com a tal, és l'art d'expressar, en paraules, el contingut espiritual propi mitjançant mots disposats segons la mètrica, però que a més incorpora el repte creatiu majúscul de fer-ho sobre una instrumental.  
Discutirem breument sobre recursos fonètics, mètrics, literaris i sobre la seva inserció en l'element fonamental del rap: el beat. I assajarem la creació de diverses estrofes i la seva interpretació per constatar que la hipòtesi que volem desmuntar és falsa: el rap no és fàcil, i pot ser i és ric i ample. 
A l'última sessió s’enregistrarà el tema a l’estudi de gravació de la Marfà.

Amb aquest recurs volem treballar els valors de tolerància, creativitat i esperit crític.

Objectius

  • Assolir destreses musicals i lingüístiques i fer valdre la música urbana i normalitzar-hi l’ús de la llengua catalana.
  • Promoure el coneixement i l’ús de diferents equipaments de la ciutat adreçats als joves.
  • Potenciar l’escriptura i la creativitat a través d’una eina que s’ha anat demostrant molt propera als adolescents com és el hip-hop.
  • Des que elititzar l’escriptura per facilitar-los l’accés a la mateixa mitjançant aquest fort vincle amb la música que té el rap però fent-ho compatible amb l’assumpció de la dificultat intrínseca de la rima.
  • Esprémer la multiplicitat de vessant creativa del hip-hop per educar en la concepció que tothom té alguna cosa a aportar, tothom té algun mecanisme d’expressió artística a potenciar.

A qui s'adreça: Educació Secundària Obligatòria (ESO) i postobligatòria i ESPO, dels centres de Girona

Calendari: Durant el curs escolar

Durada aproximada: 2 sessions de 2 h i 1 sessió de gravació de 2 h un divendres al matí

Nombre d'alumnes per grup: grup/classe

Condicions: Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s'establiran uns criteris de priorització en el cas que no es puguin atendre totes les sol·licituds

Lloc: A l’aula del centre educatiu i a la Marfà. Carrer de baix, 2. 17006 Girona (L3 i L4)

Preu: 85 €/grup

Sol·licituds: Aneu a Sol·licituds de la web de La Caseta-Serveis Educatius i ompliu les dades referents a l'activitat sol·licitada abans del 24 de setembre. Posteriorment, el centre rebrà la resposta de l'Ajuntament confirmant la seva acceptació a l'activitat

Més informació: Biblioteques de Girona. Recursos Educatius. Tel. 972 232 715 bibliotecaiescola@ajgirona.cat

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Biblioteques de Girona i la Marfà