Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2023-2024

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 


Algunes activitats estan subvencionades per la Diputació de Girona, en el marc del Programa pedagògic INDIKA

Proxy Portlet

La Capsa de les paraules

Referència61 (codi 1474)
Nivell
  • Primària (cicle mitjà)
Temàtica
  • Promoció de lectura i escriptura

Aquesta activitat té la voluntat d’oferir un espai de lectura oral i de recuperació dels elements de l’oralitat popular i tradicional com cantarelles, dites, refranys, endevinalles i embarbussaments. Fusiona l’audiovisual amb la part presencial a l’aula, sumant-hi recursos i propostes creatives. 
El recurs consta d’un lot de llibres, elements per crear el racó de “La capsa de les paraules”, un dossier amb propostes d’activitats creatives relacionades amb l’art i l’escriptura i un audiovisual. 
Hi ha quatre capses de diferent temàtica cada una. El tema de cada capsa serveix de fil conductor a les activitats proposades, a l’audiovisual i als llibres que s’inclouen. 

Podeu consultar els lots, el seu contingut i la seva disponibilitat a la secció escoles de la pàgina web de biblioteques de Girona: https://www.girona.cat/biblioteques/cat/escoles_lots.php.

Objectius

  • Desvetllar i potenciar la capacitat de l’escolta.
  • Donar a conèixer refranys, dites i endevinalles de la cultura popular de forma lúdica i creativa.
  • Afavorir un enriquiment del vocabulari i fomentar el llenguatge literari i oral.
  • Oferir una proposta estètica i creativa que convidi l'alumnat a desenvolupar activitats de creació pròpia relacionades amb el tema de “La capsa” i els llibres i materials que l’acompanyen.
  • Propiciar un espai a l’aula dedicat a l'oralitat.

A qui s'adreça: Cicle mitjà d'educació primària

Calendari: Durant el curs escolar

Durada aproximada: un mes

Nombre d'alumnes per grup: grup/classe

Condicions: Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s'establiran uns criteris de priorització en el cas que no es puguin atendre totes les sol·licituds. Cal la participació activa del mestre responsable del grup/classe

Lloc: A l'aula

Preu: Gratuït

Inscripcions: Podeu fer inscripció durant tot el curs a la web www.bibliotequesdegirona.cat, trucant al 972 232 715 o per correu a: bibliotecaiescola@ajgirona.cat

Més informació: Biblioteques de Girona. Recursos Educatius Tel. 972 232 715 bibliotecaiescola@ajgirona.cat

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Biblioteques de Girona