Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2023-2024

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 


Algunes activitats estan subvencionades per la Diputació de Girona, en el marc del Programa pedagògic INDIKA

Proxy Portlet

Rapejant els clàssics

Referència370 (codi 1103)
Nivell
  • ESO (segon cicle)
  • ESPO
Temàtica
  • Música
  • Promoció de lectura i escriptura

Les preocupacions dels homes i dones del barroc i les nostres no són tan diferents com podria semblar, però ells es comunicaven en octosíl·labs i hendecasíl·labs i nosaltres, a ritme de rap. En aquest taller presentarem una petita antologia de textos poètics i teatrals del Siglo de Oro que aborden temes com les relacions entre gèneres, el poder dels diners o el lloc de la violència en el nostre món, i treballant la mètrica i les figures retòriques des del joc reescriurem els clàssics amb una estètica més propera a la sensibilitat del segle XXI, la de la cultura hip-hop. Per a la realització de l’activitat es disposarà d'un dossier per al professorat.

Amb aquesta activitat els vol treballar el foment de valors ètics i socials com el treball en equip, l’autoestima, l’autonomia, la responsabilitat, l’empatia, la convivència, etc. Els nostres recursos potenciïn el creixement socioemocional i en valors.

Objectius

  • Treballar la mètrica i les figures retòriques des del joc per reescriure els clàssics a través de l’estètica actual (cultura hip-hop).

A qui s'adreça: 3r i 4t d'Educació Secundària Obligatòria, batxillerat i cicles formatius.

Calendari: Del 27 de novembre al 15 de desembre de 2023

Durada aproximada: 2 hores

Nombre d'alumnes per grup: grup/classe

Condicions: Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s’establiran uns criteris de priorització en el cas que no es puguin atendre totes les sol·licituds

Lloc: CaixaForum Girona. Carrer Ciutadans, 19 17004 Girona. Com arribar-hi: L1, L6, L7 i L11

Preu: 30 €/grup

Inscripcions: Cal inscriure's amb un mínim d'una setmana d'antelació sobre la data prevista per a la realització de l'activitat al 972 08 20 41

Més informació: www.educaixa.com

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: La Caixa. Col·labora Ajuntament de Girona