Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2023-2024

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 


Algunes activitats estan subvencionades per la Diputació de Girona, en el marc del Programa pedagògic INDIKA

Proxy Portlet

Objectiu: el Call. Projecte col·laboratiu entre el Museu d’Història dels Jueus i els Centres d’Educació Secundària de Girona

Referència87 (codi 1410)
Nivell
  • ESO (primer cicle)
Temàtica
  • Civisme i participació
  • Coneixement de la ciutat
  • Història i art

Un treball conjunt entre el Museu d'Història dels Jueus i els equips docents dels centres escolars, que té per objectiu principal apoderar els i les joves en el coneixement i la transmissió del patrimoni. L'alumnat, l'autèntic protagonista, coneixerà de primera mà el patrimoni jueu local i es prepararà per fer-ne difusió a altres joves de la mateixa edat, fent de guies sobre el terreny. Això el convertirà en els millors amfitrions per donar a conèixer el mateix llegat i contribuir a la seva preservació. El call de Girona té un valor històric i patrimonial únic, i és un dels barris jueus medievals més ben conservats d'Europa. El Museu d'Història dels Jueus és un referent de la importància que va tenir la cultura jueva a Girona a l'edat mitjana. La seva proximitat amb els centres educatius de la ciutat és també un avantatge per treballar en aquest projecte. Proposta de treball transversal i interdisciplinari.

Des del Museu i l'Institut d'Estudis Nahmànides oferim assessorament, recursos i material especialitzat; presentacions al mateix centre educatiu; visites guiades a mida per a l'alumnat; sessions formatives per a docents; un espai per presentar i exposar els treballs dels alumnes o programar activitats derivades.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de respecte al patrimoni cultural, participació, convivència, tolerància i reconeixement de la diversitat.

Objectius

  • Fomentar en l'alumnat la curiositat, sensibilitat, respecte i interès per conèixer, comprendre i fer-se seu el llegat cultural i patrimonial jueu.
  • Emprar l'eix de la història com a mitjà per treballar la convivència, la tolerància i el respecte envers altres cultures i formes de vida.
  • Crear un espai compartit entre el museu i el centre educatiu on l'alumnat tingui un paper actiu en l'aprenentatge.

A qui s'adreça: 2n curs d'Educació Secundària Obligatòria dels centres educatius de la ciutat de Girona.

Calendari: Durant el curs escolar

Durada aproximada: A concretar. Un trimestre, treball de síntesi…

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe

Condicions: Hi ha un límit de grups per realitzar l'itinerari conduït, en el cas que no es puguin atendre totes les demandes s'establiran uns criteris de priorització

Lloc: A l'aula i al Museu d'Història dels Jueus. C. Força, 8 17004 Girona. Com arribar-hi: L1, L2, L5, L6, L7 i L11

Preu: Gratuït

Inscripcions: Cal inscriure's amb un mes d'antelació a la realització de l'activitat al 972 21 67 61

Més informació: Museu d'Història dels Jueus. Carrer de la Força, 8 - 17004 Girona. Telèfon: 972 21 67 61. www.girona.cat/call

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Museu d'Història dels Jueus. Col·labora Ajuntament de Girona