Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2023-2024

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 


Algunes activitats estan subvencionades per la Diputació de Girona, en el marc del Programa pedagògic INDIKA

Proxy Portlet

Ludoteca STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art&Arquitectura i Matemàtiques

Referència354 (codi 1607)
Nivell
 • Primària (cicle mitjà)
 • Primària (cicle superior)
Temàtica
 • Arts plàstiques
 • Ciència
 • Cooperació i solidaritat

La ludoteca STEAM és una activitat lúdica-educativa que pretén que la mainada de 3r a 6è aprengui les STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art & Arquitectura i Matemàtiques) a través de jocs d’experimentació científics i matemàtics, jocs de construccions i estructures, jocs de taula, recursos educatius pedagògics, llibres científics, etc. L’activitat motiva la seva autonomia tot activant la seva curiositat i creativitat.

L’activitat és una innovació pedagògica a través de l’aprenentatge competencial de les STEAM fent-les properes a través del joc i l’experimentació, on s'aprenen les STEAM d’una manera pràctica, atractiva, multidisciplinària i divertida.

D’altra banda, també hi haurà recursos amb perspectiva de gènere com jocs o llibres que promocionin la igualtat.

En la presentació i el material utilitzat es promourà la igualtat entre homes i dones, cosa que fomentarà la cohesió social i la perspectiva de gènere en l’àmbit científic i tecnològic.

Amb aquesta activitat es volen treballar els següents valors:

 • L’educació científica-tecnològica estimulant la percepció, la intel·ligència i potenciant la imaginació, l’emotivitat i la creativitat.
 • Promoure entre els infants l’interès pels estudis científics i tecnològics evitant rols i diferències de capacitats o de talent per raons de gènere.
 • Valors transversals com el treball en equip, el respecte, la companyonia, la coeducació, la igualtat i la responsabilitat.
   

Objectius

 • Incrementar la motivació per les STEAM amb perspectiva de gènere.
 • Aprenentatge de les STEAM d’una manera vivencial, a través del “Learning by doing” (aprendre fent) demostrant que, creant l'hàbit al coneixement pràctic, l'aprenentatge arriba de forma més natural. La pedagogia aparta la cadira i aixeca la vista el llibre per animar l'alumne a experimentar i a indagar en els mateixos coneixements.
 • Aproximar l'activitat de lleure a l'activitat escolar amb complementarietat, seguint la pedagogia de Joaquim Franch.
 • Seguint també la pedagogia de Joaquim Franch, serà una activitat conduïda, però on els infants s'autogestionaran segons preferències, gustos i interessos, afavorint així la seva autonomia i organització.

A qui s'adreça: Cicles mitjà i superior d'educació primària dels centres de la ciutat de Girona

Calendari: Durant el curs escolar, els dimecres de 9:30 a 11:00 h o d'11:00 a 12:30 h. Fora del calendari escolar es poden programar sessions obertes a les famílies.

Durada aproximada: 1 hora 30 minuts

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe

Lloc: Centre cívic de pla de Palau, Carrer Saragossa, 27, 17003 Girona. Línies de Bus: 152, 42, L1 i L2

Preu: 75  €/grup (Aquesta activitat està becada per la Fundació Caixa d'Enginyers durant el primer trimestre)

Inscripcions: Cal inscripció prèvia amb 15 dies d'antelació sobre la data prevista per la realització de l'activitat a: info@enginy-era.com

Més informació: Associació ENGINY-era www.enginy-era.com

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Associació Ludocus i Centre cívic pla de Palau. Col·labora Ajuntament de Girona