Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2023-2024

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 


Algunes activitats estan subvencionades per la Diputació de Girona, en el marc del Programa pedagògic INDIKA

Proxy Portlet

Pantalles: ús o abús?

Referència160 (codi 1628)
Nivell
  • ESO (segon cicle)
  • ESPO
Temàtica
  • Educació per la salut
  • Tecnologies de la informació i la comunicació

La metodologia que s'utilitzarà consisteix en la col·locació de 8 plafons interactius en algun lloc concorregut del centre educatiu durant tota una setmana. Un dia d'aquella setmana, acudirà al centre un/a professional que dinamitzarà els grups classe seleccionats. Previ treball breu a l'aula d'introducció al taller, aniran passant per l'exposició dinamitzada pel o la professional. A part dels grups classe concertats, la resta d'alumnat i professorat del centre podrà participar de forma espontània de l'activitat en hores d'esbarjo o després de classes. També s'oferirà la possibilitat, en cas que el centre o l'associació de famílies ho vulguin, d'una sessió de treball sobre ús de pantalles un dia d'aquella setmana.

Per a la realització de l'activitat es disposa de material didàctic.

Amb aquesta activitat es vol treballar els valors de l'autonomia, la responsabilitat i la voluntat.

Objectius

  • Treballar el bon ús de les pantalles i prendre consciència de l'ús que en fem en el dia a dia.
  • L'activitat es realitza a través de plafons interactius on alumnes i docents podran reflexionar i expressar com viuen les tecnologies de la informació i la comunicació a la seva vida personal.

A qui s'adreça: 4t curs d'Educació Secundària Obligatòria i educació secundària postobligatòria dels centres de la ciutat de Girona

Calendari: A partir de gener de 2024 fins a final de curs

Durada aproximada: 30 minuts

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe

Condicions: Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s’establiran uns criteris de priorització en el cas que no es puguin atendre totes les sol·licituds.

Disposar d'un espai per poder posar els plafons, i que hi romanguin durant tota una setmana. En els grups de 4t d'ESO es recomana complementar prèviament amb l'activitat "Què t'hi jugues?"

Lloc: Al centre

Preu: Gratuït

Inscripcions: Cal inscripció prèvia a: salutgrup@ajgirona.cat

Més informació: salutgrup@ajgirona.cat

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Servei Municipal de Promoció de la Salut. Col·labora CIFOG