Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2023-2024

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 


Algunes activitats estan subvencionades per la Diputació de Girona, en el marc del Programa pedagògic INDIKA

Proxy Portlet

La vida als calls

Referència84 (codi 514)
Nivell
  • Primària (cicle superior)
  • ESO (primer cicle)
Temàtica
  • Coneixement de la ciutat
  • Història i art

Visita didàctica temàtica a les sales del Museu d’Història dels Jueus, centrada en els aspectes culturals, religiosos i de la vida quotidiana de la comunitat jueva. Parlarem sobre els costums, els oficis, l’educació, les lleis dietètiques i com afectava la religió a tots aquests aspectes de la vida de cada dia, en contraposició amb la societat cristiana, majoritària. Així mateix, treballarem les competències d’iniciativa i autonomia personal social i ciutadana. Activitat ideada per a complementar les àrees de Coneixement del medi natural, social i cultural i Educació per al desenvolupament personal i la ciutadania; i les matèries de Ciències socials i Història i cultura de les religions. La visita és conduïda per educadors/es de La Caseta Serveis Educatius.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de tolerància envers la diversitat cultural i el respecte pel patrimoni cultural i històric.

Objectius

  • Identificar i comparar els trets bàsics del judaisme i el cristianisme com a mitjà per a comprendre la pluralitat religiosa existent a la societat medieval, tot aplicant-ho a la realitat contemporània.
  • Reconèixer la diversitat social i cultural com a fet enriquidor, mostrant respecte per cultures, costums i estils de vida diferents dels propis, a través de l’aproximació a la cultura jueva medieval.
  • Prendre consciència de la diversitat de grups socials que han contribuït a la formació de la societat catalana, fent valdre el paper que hi va jugar el judaisme.

A qui s'adreça: Cicle superior d'educació primària, 1r cicle d’Educació Secundària Obligatòria

Calendari: Durant el curs escolar, de dilluns a divendres.

Durada aproximada: 1 hora

Nombre d'alumnes per grup: grup/classe

Lloc: Museu d'Història dels Jueus. Carrer Força, 8. Com arribar-hi: L1, L2, L5, L6, L7 i L11

Preu: 42 € grup/classe.

Ingrés al cc de l'Ajuntament de Girona núm. ES40 2100 0002 58 0201704535 una setmana abans de l'activitat.

Inscripcions: Cal trucar a la Caseta-Serveis Educatius per reservar dia i hora, amb un mínim de 15 dies d’antelació sobre la data prevista per a la realització de l’activitat. Tel. 972 221 866. caseta@ajgirona.cat

Més informació: La Caseta - Serveis Educatius. Tel. 972 221 866. caseta@ajgirona.cat

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Ajuntament de Girona - Patronat Call de Girona