Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2023-2024

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 


Algunes activitats estan subvencionades per la Diputació de Girona, en el marc del Programa pedagògic INDIKA

Proxy Portlet

Itineraris: la ciutat antiga

Referència27 (codi 490)
Nivell
 • Primària (cicle superior)
 • ESO (primer cicle)
 • ESO (segon cicle)
 • ESPO
 • Formació d'adults
Temàtica
 • Coneixement de la ciutat
 • Història i art

Aquesta activitat està inscrita al programa INDIKA promogut per la Diputació de Girona.

L’itinerari comença a la sala dedicada a la història de la Girona romana, al Museu d’Història. Allà es farà un incís especial al mosaic del circ procedent del Bell Lloc del Pla, explicant-ne la ubicació i funció original, la seva confecció i contingut, i aspectes detallats de la societat que el va crear i utilitzar. Tot seguit, es recorren els espais que conformen la vella superfície urbana, i se'n destaquen els punts principals: les muralles, l’espai del Fòrum (centre polític, de culte i de comerç), la Via Augusta com a via principal i de comunicació. La proposta vol oferir coneixements de base sobre l’etapa de fundació de la ciutat, sobre l’estil de vida dels habitants i sobre les característiques del traçat urbà de la Gerunda romana, que ha influït enormement en el desenvolupament de la ciutat al llarg dels anys. L'itinerari pot ser autoguiat o conduït. Es disposa de l’itinerari en format paper i en format digital, si esteu interessats contacteu amb La Caseta.

Es recomana el material didàctic i jocs que proposa el projecte guanyador de la Beca Josep Pallach: Girona aprenc, Girona em diverteix - http://www.giaprenc.cat/.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de respecte al patrimoni cultural, sensibilitat i sentit crític.

Objectius

 • Conèixer la història de la fundació de la ciutat i la seva condició d’enclavament estratègic en el context de l’imperi romà.
 • Reconèixer les restes romanes encara visibles a Girona.
 • Conèixer els estils de vida dels primers habitants de la ciutat.
 • Conèixer el mosaic de Can Pau Birol o del Bell Lloc del Pla i els seus continguts, per aprendre sobre la vida, el joc, l’oci, l’esport i la societat de la Roma baix imperial.

A qui s'adreça: Cicle superior educació primària, Educació Secundària Obligatòria i postobligatòria i adults

Calendari: Durant el curs escolar, de dimarts a divendres

Durada aproximada: 2 hores

Nombre d'alumnes per grup: en cas de ser conduït, grup/classe

Condicions: Hi ha un límit de grups per realitzar l'itinerari conduït, en el cas que no es puguin atendre totes les demandes s'establiran uns criteris de priorització. Per poder entrar a l'Església de Sant Feliu, cal confirmar-ho a La Caseta en el moment de fer la inscripció. Els dilluns, l'Església de St. Feliu romandrà tancada. (l'entrada és gratuïta pels centres educatius de municipis que pertanyen al Bisbat de Girona)

Lloc: Museu d'Història de Girona i els carrers de la ciutat antiga. Inici de l’itinerari: Museu d’Història de Girona, carrer de la Força, 27. Com arribar-hi: L1, L2, L5, L6, L8 i L9. Fi de l’itinerari: Placeta del Correu Vell

Preu: En cas de ser conduït: 84,00 €/grup.

Aquesta activitat es pot acollir a la subvenció Indika, per als centres de Girona i província. En el cas que sol·liciteu la subvenció Indika i us la concedeixin, el preu de l'activitat serà d'1,25 € /alumne (Aquest preu inclou la subvenció Indika i la subvenció de l'Ajuntament de Girona).

Ingrés al cc de l'Ajuntament de Girona núm. ES40 2100 0002 58 0201704535 una setmana abans de l'activitat

Inscripcions: 1r- Cal trucar a la Caseta-Serveis Educatius per reservar dia i hora, amb un mínim de 15 dies d’antelació sobre la data prevista per a la realització de l’activitat.
2n- Cal sol·licitar la subvenció Indika directament al WEB de la Diputació de Girona http://www.ddgi.cat/recursosPedagogics/faces/cat/index.xhtml A partir de l'1 de setembre

Més informació: La Caseta-Serveis Educatius. Tel. 972 221 866

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Ajuntament de Girona - La Caseta-Serveis Educatius