Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2023-2024

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 


Algunes activitats estan subvencionades per la Diputació de Girona, en el marc del Programa pedagògic INDIKA

Proxy Portlet

Cubellets i cubellots

Referència99 (codi 1123)
Nivell
  • Primària (cicle inicial)
Temàtica
  • Educació ambiental

Es tracta d’un joc de relació mitjançant el qual es classifiquen els diferents residus que podem trobar en una bossa d’escombraries, i es decideix a quin dels contenidors de recollida selectiva ha d’anar cada residu. També es parla de tots aquells materials que s’han de dur a la deixalleria. Es reflexiona sobre les diferents aplicacions que tenen els materials quan els reciclem i es destaca la importància en la reducció d’alguns residus. L'activitat pot ser conduïda per un educador o educadora. El material consisteix en la reproducció en paper cartó dels contenidors del carrer en mida reduïda (envasos, paper, vidre, rebuig i orgànica).

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de reciclatge, estalvi i responsabilitat amb el medi.

Objectius

  • Reflexionar sobre els residus que produïm en la nostra activitat diària.
  • Conscienciar sobre la necessitat de separar els residus perquè es puguin aprofitar de nou i no malmetin el nostre entorn.
  • Mostrar els elements que podem separar en cadascun dels contenidors de recollida selectiva i explicar per què serveix el reciclatge dels diferents materials.

A qui s'adreça: Cicle inicial d'educació primària dels centres educatius de la ciutat

Calendari: Durant el curs escolar

Durada aproximada: 1 hora

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe

Condicions:Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, si és conduïda per un educador/a, en el cas que no es puguin atendre totes les demandes s'establiran uns criteris de priorització.

Lloc: A l'aula

Preu: Gratuït

Inscripcions: Cal trucar a la Caseta-Serveis Educatius per reservar dia i hora, amb un mínim de 15 dies d’antelació sobre la data prevista per a la realització de l’activitat. Tel. 972 221 866

Més informació: La Caseta Serveis Educatius. Tel. 972 221 866

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Ajuntament de Girona