Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2023-2024

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 


Algunes activitats estan subvencionades per la Diputació de Girona, en el marc del Programa pedagògic INDIKA

Proxy Portlet

Taller d'il·lustració científica: Les aus

Referència392 (codi 928)
Nivell
  • Primària (cicle inicial)
  • Primària (cicle mitjà)
  • Primària (cicle superior)
Temàtica
  • Arts plàstiques
  • Ciència

Quines característiques tenen en comú les diferents aus? Quines espècies habiten al nostre entorn? Les aus són animals vertebrats de sang calenta, amb plomes, bec sense dents, adaptades per al vol i amb capacitat de posar ous. Les podem veure aus pràcticament a qualsevol lloc i totes tenen un paper clau en l'equilibri dels ecosistemes. En aquest taller l'alumnat aprendrà les claus per dibuixar alguns exemplars autòctons de manera precisa i detallada fent servir grafit i aquarel·la. De la mà d'un professional de la il·lustració científica, coneixeran les característiques principals de les aus i la seva anatomia i els passos necessaris per dibuixar una au de manera rigorosa utilitzant l'aquarel·la. No calen coneixements científics previs ni de dibuix. Material del taller inclòs.

Amb aquesta activitat es vol treballar la creativitat.

Objectius

  • Comprendre la importància de la il·lustració científica com a eina divulgativa en la transmissió dels coneixements a través del dibuix.
  • Conèixer i aprendre de professionals de la il·lustració científica.
  • Adquirir coneixements científics i posar en pràctica les tècniques bàsiques de dibuix a través de l'experiència i de l'aprenentatge actiu.

A qui s'adreça: Educació primària

Calendari: 2 i 3 de novembre

Durada aproximada: 1 hora

Nombre d'alumnes per grup: grup/classe

Condicions: Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s’establiran uns criteris de priorització en el cas que no es puguin atendre totes les sol·licituds

Lloc: CaixaForum Girona. Carrer Ciutadans, 19 17004 Girona. Com arribar-hi: L1, L6, L7, L11

Preu: 30 €/ grup

Inscripcions: Cal inscriure's amb un mínim de 15 dies d'antelació sobre la data prevista per a la realització de l'activitat a caixaforumgirona@magmacultura.com. Tel. 972 209 836

Més informació: CaixaForum Girona - educaixa.org - Tel. 972 209 836 - caixaforumgirona@magmacultura.com

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Fundació La Caixa. Col·labora Ajuntament de Girona