Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2023-2024

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 


Algunes activitats estan subvencionades per la Diputació de Girona, en el marc del Programa pedagògic INDIKA

Proxy Portlet

Llegeix, càmera… i acció! – Taller de booktrailer

Referència124 (codi 946)
Nivell
  • ESO (segon cicle)
  • ESPO
Temàtica
  • Cinema
  • Promoció de lectura i escriptura

El tràiler de llibre (booktrailer) és un format audiovisual que pretén ser un tràiler o videoclip d’un llibre que inciti a llegir-lo. L’activitat se centra en l’elaboració d’un tràiler de llibre a partir d’una lectura triada pel centre d’ensenyament. Es proporciona un lot de llibres en préstec per als alumnes que el realitzaran, assessorament a l’aula en tres sessions i material didàctic, consistent en una guia sobre l’elaboració d’un tràiler de llibre, amb conceptes teòrics i models pràctics de treball. La idea és que l’activitat es desenvolupi a l’aula fins a l’obtenció d’un producte final, que es compartirà en una mostra conjunta. Aquest recurs educatiu és fruit de la col·laboració del Museu del Cinema i el Servei de Biblioteques de Girona. Per a treballar aquesta activitat es disposa d'un manual amb directrius tècniques a tenir en compte en l'elaboració d'un tràiler de llibre.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de respecte creativitat i participació.

Objectius

  • Fomentar la lectura entre els grups de secundària dels instituts de la ciutat.
  • Incidir en la lectura com a entreteniment.
  • Aprofundir en la interpretació d’un dels llibres llegits en l’aula, treballant les competències bàsiques comunicatives (lingüístiques, audiovisuals, artístiques i culturals), metodològiques, com el tractament de la informació i la competència digital, i literàries.
  • Treballar la capacitat de traslladar a un guió audiovisual la ressenya d’un llibre.
  • Treballar l'expressió oral
  • Difondre l’SMBG entre els joves.

A qui s'adreça: 2n cicle d'Educació Secundària Obligatòria i 1r curs de batxillerat dels centres educatius de la ciutat de Girona

Calendari: Durant el curs escolar

Nombre d'alumnes per grup: grup/classe

Condicions:Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s'establiran uns criteris de priorització en el cas que no es puguin atendre totes les sol·licituds.

Lloc: A l'aula

Preu: 55 €/ grup. Aquesta quantitat s'haurà d'ingressar durant la realització de l'activitat de la forma que s'anunciarà oportunament.

Sol·licituds: Aneu a Sol·licituds de la web de La Caseta-Serveis Educatius i ompliu les dades referents a l'activitat sol·licitada abans del 24 de setembre. Posteriorment, el centre rebrà la resposta de l'Ajuntament confirmant la seva acceptació a l'activitat.

Més informació: Museu del cinema Tel. 972 412 777 - Biblioteques de Girona. Recursos Educatius Tel. 972 232 715 bibliotecaiescola@ajgirona.cat bibliotecaiescola@ajgirona.cat - La Caseta – Serveis Educatius Tel. 972 221 866

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Museu del Cinema i Biblioteques de Girona col·labora Ajuntament de Girona