Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2023-2024

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 


Algunes activitats estan subvencionades per la Diputació de Girona, en el marc del Programa pedagògic INDIKA

Proxy Portlet

Pubertat : què em passa?

Referència149 (codi 1205)
Nivell
  • Primària (cicle superior)
Temàtica
  • Educació per la igualtat de gènere
  • Educació per la salut

La sexualitat i les relacions afectives tenen un paper molt important en la construcció de la identitat personal dels infants, i és per això que esdevé imprescindible tractar aquest tema des de la infància. El taller a l’aula possibilita treballar els canvis tant físics com emocionals que comporta la pubertat, resolent dubtes, aclarint conceptes, trencant mites i estereotips, etc. L’activitat va acompanyada d’una sessió per a famílies durant el mateix període de temps en què es duen a terme les sessions amb l'alumnat.

Les escoles que sol·licitin l’activitat aquest curs 23-24, tindran l’oportunitat de participar en un mural col·laboratiu que es realitzarà per visualitzar el dia mundial de la higiene menstrual (28/05/23). Aquest dia es reivindica entre altres punts l’equitat amb relació a l’educació sobre la menstruació i l’accessibilitat a tots els mètodes de recollida existents.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de l’autoconeixement, la cura, la igualtat i el respecte.

Objectius

  • Donar informació i generar debat per abordar la sexualitat, en especial el període puberal, des d’una perspectiva saludable, satisfactòria i responsable.
  • Orientar a les famílies sobre com afrontar de forma positiva l’etapa adolescent.

A qui s'adreça: Alumnat de 6è curs d'educació primària i les seves famílies de centres educatius de la ciutat de Girona

Calendari: Durant el curs escolar

Durada aproximada: Tallers d’una hora per a l’alumnat i d’una hora i mitja per les famílies.

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe

Lloc: A l'aula

Preu: Gratuït

Sol·licituds: Aneu a Sol·licituds de la web de La Caseta-Serveis Educatius i ompliu les dades referents a l'activitat sol·licitada abans del 24 de setembre. Posteriorment, el centre rebrà la resposta de l'Ajuntament confirmant la seva acceptació a l'activitat

Més informació: Ajuntament de Girona – Servei de Promoció de la Salut Tel. 972 201 900. empsa@ajgirona.cat - www.girona.cat/empsa

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Ajuntament de Girona – Servei de Promoció de la Salut