Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2020-2021

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 

Hem actualitzat la nostra oferta de Recursos Educatius.

Proxy Portlet

La realització de les activitats estarà condicionada a la normativa sociosanitària vigent en relació a la COVID-19

Menjar bé és divertit

Referència156.1 (codi 1313)
Nivell
  • Primària (cicle mitjà)
Temàtica
  • Educació per la salut

Una alimentació saludable es defineix com aquella que és suficient, equilibrada, variada, segura, adaptada al comensal i a l’entorn i sensorialment satisfactòria. S’ha comprovat que, entre la població en edat escolar, és freqüent consumir poca fruita, verdura, llegums i peix, aliments que formen part de l’anomenada dieta mediterrània, considerada una de les més saludables del món. Així mateix, aquest baix consum pot anar acompanyat, de vegades, d’un consum elevat de dolços, llaminadures, begudes ensucrades i productes carnis processats, o de la supressió d’algun àpat.  Sense oblidar que el primer aprenentatge alimentari i el més important es produeix en el nucli familiar, “Menjar bé és divertit” és una activitat pensada perquè sensibilitzar l’alumnat de la importància de tenir una alimentació saludable al mateix temps que informa de quins son els factors principals a tenir en compte (diferents grups d’aliments, distribució dels àpats diaris, etc.).

Amb aquesta activitat es vol treballar el valor del pensament crític.

Objectius

  • Promoure l’adopció d'estils de vida i comportaments sans en relació a l’alimentació, tant a l'alumnat com a les famílies.
  • Implicar als centres educatius en la promoció d’hàbits d'alimentació saludables.

A qui s'adreça: 3r curs d'educació primària dels centres de la ciutat de Girona

Calendari: Durant el curs escolar

Durada aproximada: 1 hora

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe

Lloc: A l'aula

Preu: Gratuït

Inscripcions: Aneu a Sol·licituds de la web de La Caseta-Serveis Educatius i ompliu les dades referents a l'activitat sol·licitada abans del 5 d'octubre. Posteriorment, el centre rebrà la resposta de l'Ajuntament confirmant la seva acceptació a l'activitat

Més informació: Ajuntament de Girona – Servei de Promoció de la Salut.Tel. 972 201 900. empsa@ajgirona.cat - www.girona.cat/empsa

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Ajuntament de Girona - Equip Municipal de Promoció de la Salut, AECC - Catalunya contra el càncer