Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2022-2023

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 

Proxy Portlet

Girona, flors de cinema

Referència120 (codi 744)
Nivell
  • ESO (primer cicle)
  • ESO (segon cicle)
  • ESPO
Temàtica
  • Cinema
  • Coneixement de la ciutat
  • Innovació i creativitat

Girona Flors de Cinema és un taller de producció documental col·lectiva que vol oferir a les escoles participants les eines i les tècniques bàsiques per aprendre a convertir en imatges les històries de les persones, visitants, artistes, espais... que intervenen en l’exposició Temps de Flors. Cada grup escolar filmarà les històries, les persones i els espais del Temps de Flors i amb totes les filmacions dels alumnes, editarem un documental col·lectiu que mostrarà les diferents mirades dels alumnes sobre el Temps de Flors. Les filmacions dels joves s’hauran d’inspirar en les primeres pel·lícules de la història que van ser gravades amb l’aparell que els germans Lumière van inventar, el cinematògraf, el qual va permetre retratar la vida quotidiana de la seva època. Per a la realització d'aquesta activitat es disposa d'un dossier de treball.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors d'observació, creativitat i treball en equip.

Objectius

  • Promoure la pràctica documental creativa com una via d'expressió individual per a l’educació audiovisual a través de tallers col·lectius.
  • Capacitar al grup en l’ús del llenguatge cinematogràfic documental, en les seves eines narratives i tècniques bàsiques i els valors que li són inherents: treball en equip, constància, capacitat d’espera, imaginació i sensibilitat.
  • Aprendre a mirar la realitat amb atenció, a pensar o intuir com donar forma a les idees i a descobrir una nova manera de relacionar-se amb el món i amb els altres.
  • Documentar i conèixer la vida de l’exposició Temps de Flors en diferents espais representatius de l’exposició a partir de la mirada dels joves participants.

A qui s'adreça: 2n, 3r i 4t Educació Secundària Obligatòria, educació secundària postobligatòria dels centres educatius de la ciutat de Girona

Calendari: Durant la preparació dels espais i durant els dies de l'exposició Girona Temps de Flors (maig)

Durada aproximada:3 hores

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe

Condicions: Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s'establiran uns criteris de priorització en el cas que no es puguin atendre totes les sol·licituds. Es recomana que el grup vagi acompanyat de dos responsables com a mínim.

Lloc: Museu del Cinema-Fundació Tomàs Mallol. Carrer Séquia, 1. 17001 Girona. Com arribar-hi: L1, L2, L5, L6, L9 i L11 i carrers de la ciutat de Girona que participen en l'exposició de flors.

Preu: 5 €/alumne per aquells grups escolars de centres de la ciutat que ho sol·licitin

Sol·licituds: Aneu a Sol·licituds de la web de La Caseta-Serveis Educatius i ompliu les dades referents a l'activitat sol·licitada abans del 24 de setembre. Posteriorment, el centre rebrà la resposta de l'Ajuntament confirmant la seva acceptació a l'activitat.També inscripció al llarg del curs, 15 dies abans de la data prevista per a l'activitat. Tel. 972 412 777 educacio@museudelcinema.cat

Més informació: Museu del Cinema-Fundació Tomàs Mallol. Tel. 972 412 777. educacio@museudelcinema.cat - www.museudelcinema.cat - www.museucinemaeducacio.wordpress.com

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Museu del Cinema-Fundació Tomàs Mallol amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona