Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2022-2023

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 
 

Proxy Portlet

Primeres lectures d'infant

Referència73 (codi 1528)
Nivell
  • ESPO
  • Formació d'adults
  • Professorat
Temàtica
  • Promoció de lectura i escriptura

En aquesta sessió de formació al voltant dels llibres que oferim als infants més menuts (etapa 0-6) reflexionarem sobre l'experiència lectora que proporciona cada tipus de publicació i sobre el seu acompanyament mentre guanyem consciència del nostre rol mediador en una etapa tan important en l'adquisició del llenguatge, en l'apropiació del món i en la mateixa construcció. Gaudirem, mentre ens ajupim a l'alçada de l'infant, de la descoberta de llibres que ens porten a l'experimentació, al joc, i que obren noves possibilitats de vincle i d'aprenentatge. Aportarem idees per organitzar la biblioteca dels prelectors segons el procés d'aprenentatge de la lectura dels infants.

Aquesta activitat s'adreça a alumnes de CFGS d'Educació infantil i del Grau de Mestre d'Educació infantil i als equips educatius d'escoles bressol.

Amb aquesta activitat es vol treballar els valors d'educació literària i acompanyament lector.

Objectius

  • Donar a conèixer diferents tipologies de llibres adreçats als infants més menuts i oferir eines per acompanyar aquests llibres.
  • Reflexionar sobre el llenguatge, la sonoritat, l'apropiació del món, l'educació de la mirada, la relació entre lectura i joc simbòlic, la lectura abans de la lectura.
  • Aportar idees per organitzar la biblioteca d'aula.
  • Promoure el coneixement del fons de les biblioteques públiques i dels recursos que ofereixen a les escoles.

A qui s'adreça: Cicles formatius, adults i professorat

Calendari: Durant el curs escolar

Durada aproximada: 2 hores

Nombre d'alumnes per grup: grup/classe - Equips educatius

Condicions: Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s'establiran uns criteris de priorització en el cas que no es puguin atendre totes les sol·licituds

Lloc: Biblioteca Just M. Casero. Plaça de l'Om, 1. 17007 Girona (L6).

Preu: Gratuït

Sol·licituds: Aneu a Sol·licituds de la web de La Caseta-Serveis Educatius i ompliu les dades referents a l'activitat sol·licitada abans del 24 de setembre. Posteriorment, el centre rebrà la resposta de l'Ajuntament confirmant la seva acceptació a l'activitat.
Fora de termini es pot contactar amb cada biblioteca per concertar visita

Més informació: Biblioteques de Girona. Recursos Educatius Tel.. 972 232 715 bibliotecaiescola@ajgirona.cat. La Caseta – Serveis Educatius Tel. 972 221 866

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Biblioteques de Girona