Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2022-2023

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 
 

Proxy Portlet

Tallers de Creativitat i Innovació pel desenvolupament social i humà, i el foment de la interculturalitat

Referència180 (codi 1502)
Nivell
 • Primària (cicle inicial)
 • Primària (cicle mitjà)
 • Primària (cicle superior)
 • ESO (primer cicle)
 • ESO (segon cicle)
 • Formació d'adults
Temàtica
 • Civisme i participació
 • Educació per la igualtat de gènere
 • Innovació i creativitat

El format proposat és un taller vivencial on s'aplica la metodologia del CAV (Cicle d'aprenentatge vivencial) que consisteix a generar coneixements individuals i col·lectius arran de la pràctica i les experiències viscudes. Els tallers estan enfocats de manera que els alumnes poden passar de la pràctica d'un exercici a l'anàlisi del coneixement adquirit, de tal manera que es generen aprenentatges col·lectius gràcies al treball en equip, l'escolta activa i la comunicació assertiva. Segons les característiques del grup, es prepara una sessió adaptada.

Es debatran els conceptes de creativitat i innovació social, i la seva aplicabilitat en la vida quotidiana, presentant exercicis en els quals puguin veure reflectits els seus talents intrínsecs i la bona administració de les habilitats socials.

Identificant la creativitat i la innovació com eines que contribueixen al desenvolupament humà integral i sostenible. Els tallers seran impartits per professionals guatemalencs. Per a la realització de l'activitat es disposa de material didàctic.

Amb aquesta activitat es vol treballar els valors d'Interacció social intercultural, comunicació, flexibilitat. Tenint en compte que la creativitat i la innovació social són conceptes identificats com a valors.

Objectius

 • Identificar i exercitar les eines que permetin el desenvolupament de la creativitat i la innovació.
 • Incentivar l'ús de la creativitat i la innovació com a eina pel desenvolupament integral i sostenible de la persona.
 • Fomentar una ciutadania cohesionada i informada.
 • Promocionar l'educació en valors i interculturalitat.

A qui s'adreça: Educació primària, educació secundària obligatòria i adults

Calendari: Del 27 de setembre al 22 de desembre

Durada aproximada: ⁣/b> 2 hores. El taller es pot ajustar a les necessitats dels participants segons el temps disponible i l'edat. Però considerem important poder fer una sessió de 2 hores per completar la metodologia proposada

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe

Condicions: ⁣/b> Executarem activitats a tots els centres educatius de la província de Girona. En cas, que el taller es realitzi fora de Girona ciutat, el centre educatiu es farà càrrec de les despeses del trajecte.

Lloc: A l'aula

Preu: Gratuït

Inscripcions: Cal inscripció prèvia amb 15 dies d'antel·lació sobre la data prevista a nahual@fundacionutopia.org - nahualsgirona@fundacionutopia.org

Més informació: Fundació Utopia - Carrer Garrotxa 7 17006 Girona. Tel. 972 40 54 54. Coordinació Projecte Nahual

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Fundació Utopia- Membre de la Coordinadora d'ONG Solidàries