Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2022-2023

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 

Proxy Portlet

Les orenetes de Girona

Referència106 (codi 1461)
Nivell
  • Primària (cicle superior)
  • ESO (primer cicle)
Temàtica
  • Ciència
  • Coneixement de la ciutat
  • Educació ambiental

Les orenetes són ocells molt vinculats a les construccions humanes, tant que la majoria d’espècies en depenen completament. Aquest taller de sensibilització ambiental està integrat dins del Projecte Oreneta, que es va iniciar a Girona l’any 2005 amb l’objectiu d’analitzar l’estat de conservació de la població d’oreneta a la ciutat de Girona i intervenir a les zones on aquests ocells ocasionen molèsties al veïnat. Amb aquesta activitat es vol fomentar el coneixement de la biodiversitat animal en l’àmbit urbà, el paper de les orenetes en l’equilibri ecològic i la necessitat de preservar la població d’orenetes.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de respecte i estima pel medi natural, participar en la protecció del medi ambient.

Objectius

  • Donar a conèixer les dues espècies d’oreneta presents a la ciutat, així com altres animals urbans.
  • Sensibilitzar l’alumnat sobre la importància de la biodiversitat, de la protecció de les espècies i de la conservació de l’ecosistema urbà.
  • Fer partícips als infants i a la ciutadania de l’estudi de les poblacions d’oreneta de la ciutat.
  • Treballar la problemàtica del canvi climàtic en la biodiversitat.
  • Comprendre la importància dels espais verds que ens aporten la naturalitat, la biodiversitat i la connectivitat a la ciutat i l’atenuació del canvi climàtic.

A qui s'adreça: Cicle superior d'educació primària i 1r cicle d'Educació Secundària Obligatòria dels centres de Girona

Calendari: D'abril a juny

Condicions: Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s’establiran uns criteris de priorització en el cas que no es puguin atendre totes les sol·licituds

Lloc: A l'aula i al'entron de l'escola

Preu: Gratuït

Sol·licituds: Aneu a Sol·licituds de la web de La Caseta-Serveis Educatius i ompliu les dades referents a l'activitat sol·licitada abans del 24 de setembre. Posteriorment, el centre rebrà la resposta de l'Ajuntament confirmant la seva acceptació a l'activitat

Més informació: La Caseta-Serveis Educatius Tel. 972 221 866

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Ajuntament de Girona