Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2022-2023

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 
 

Proxy Portlet

Anellament d'ocells

Referència97 (codi 1311)
Nivell
  • Primària (cicle superior)
  • ESO (primer cicle)
Temàtica
  • Ciència
  • Educació ambiental
  • Medi natural

Sortida per descobrir com funciona una jornada d'anellament d'ocells. L'anellament d'ocells és un mètode científic per estudiar les aus salvatges a través del marcatge  amb anelles. Capturem els ocells amb unes xarxes, els anellem, prenem biometries (espècie d'ocell, edat, sexe, mida de l'ala, estat de salut, pes, etc.) i els deixem anar. És impressionant poder contemplar les diferents espècies de tan a prop. Aprenem molt amb aquests fantàstics animals; nom científic, mètode científic, curiositats de cada espècie, alimentació de les aus, tipus de vol, reproducció, cant, etc. Per aquesta activitat es disposa de guies d'identificació d'aus.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de respecte per la fauna salvatge.

Objectius

  • Conèixer les espècies d'ocells salvatges més comunes de l'entorn.
  • Conèixer l'anellament d'ocells com a mètode científic i la importància de la presa de dades en aquest àmbit.
  • Treballar la problemàtica del canvi climàtic en la biodiversitat.
  • Comprendre la importància dels espais verds que ens aporten la naturalitat, la biodiversitat i la connectivitat a la ciutat i l’atenuació del canvi climàtic.
  • Comprendre que l’alimentació dels animals salvatges pot ser perjudicial per als animals, per la salut de les persones i informar-ne de la prohibició.

A qui s'adreça: Cicle superior d'educació primària i 1r cicle d'educació secundària obligatòria dels centres educatius de la ciutat de Girona.

Calendari: Durant tot l'any

Durada aproximada: 3 hores

Nombre d'alumnes per grup: grup-classe

Lloc: A determinar, en un riu, riera o torrent prop de l’escola

Preu: Gratuït

Sol·licituds: Aneu a Sol·licituds de la web de La Caseta-Serveis Educatius i ompliu les dades referents a l'activitat sol·licitada abans del 24 de setembre. Posteriorment, el centre rebrà la resposta de l'Ajuntament confirmant la seva acceptació a l'activitat. També, si no s'ha superat el nombre de grups, es podrà fer inscripció durant el curs, amb 10 dies d'antelació, al telèfon 972 221 866 o a caseta@ajgirona.cat

Més informació: La Caseta-Serveis Educatius Tel. 972 221 866

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Ajuntament de Girona