Header: Oficina Municipal d'Habitatge (OMH)

Oficina Municipal d'Habitatge (OMH)

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona fa un pas més per a la construcció de 50 habitatges de protecció oficial per al jovent a Can Gibert del Pla

Aquest migdia, el consistori i  l’empresa concessionària Visoren SL han signat la cessió dels terrenys per tal que es puguin iniciar les actuacions.

D’esquerra a dreta, la regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Girona, Annabel Moya; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el representant de l’empresa Visoren SL, Ramon Ruiz.

L’Ajuntament de Girona ha fet avui un pas més per a la construcció de pisos de protecció oficial per al jovent a un solar del barri de Can Gibert del Pla, concretament als números 72-74 del carrer de les Agudes. Aquest migdia, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Girona, Annabel Moya, han signat amb l’empresa concessionària, Visoren SL, la cessió dels terrenys on s’hauran d’ubicar els edificis perquè es puguin iniciar les actuacions de la promoció, construcció i gestió dels habitatges.

La decisió es va aprovar per unanimitat al Ple municipal del gener d’aquest 2023 amb els vots dels grups municipals de l’equip de govern (Junts i Esquerra), Guanyem Girona, PSC, Cs i el regidor no adscrit, en el marc de l’acord de pressupostos per al 2020 entre el govern i Guanyem Girona.

“Des de l’Ajuntament hem treballat per trobar solucions al repte de l’accés a l’habitatge, amb diverses accions encaminades a ampliar el parc d’habitatge públic. Aquesta promoció és especialment important perquè va destinada a la gent jove, perquè tinguin opció a tenir un lloguer assequible i tinguin facilitats per emancipar-se. Confiem que en tres anys aquests pisos siguin una realitat”, ha explicat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

En la mateixa línia, la regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Girona, Annabel Moya, ha afegit que “ens hem esforçat a impulsar i reactivar les polítiques d'habitatge a la ciutat, i hem portat a terme accions per garantir el dret a l’habitatge, donant resposta a l’emergència habitacional de la nostra ciutat” i ha recordat també que “aquesta promoció neix de la necessitat del jovent de poder emancipar-se sense que hagin de marxar de Girona”.

L’edifici constarà de 50 immobles i un local. A més, hi haurà una persona que s’encarregarà de la gestió del bloc. Els pisos aniran destinats a joves de 18 a 34 anys i serà per a ús de domicili habitual i permanent. Cal destacar que únicament es podran llogar. Aquesta mesura pretén que els joves, un dels col·lectius que més difícil tenen accedir a un habitatge, es puguin quedar a viure a Girona.

Pel que fa a la construcció de l’edifici, l’empresa té un màxim de 3 anys per aixecar-lo, a partir de l’atorgament de la llicència d’obres. En la contractació s’ha prioritzat que l’edifici es faci amb criteris de sostenibilitat. El termini del dret de superfície del solar municipal és de 75 anys i no inclou pròrroga. Així que un cop finalitzat el termini, la promoció revertirà a l’Ajuntament de Girona.

Aquests edificis permetran ampliar el parc d’habitatge públic de la ciutat de Girona, que actualment compta amb uns 200 habitatges.

Més informació
Tornar