Header: La Marfà

La Marfà

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Marfà presenta la nova programació de tardor amb 26 activitats centrades en la formació i la divulgació musical

Destaca la presència d’artistes de l’escena nacional i internacional. El clarinetista i llegenda del jazz llatí Paquito D’Rivera dirigirà un assaig obert amb la Girona Jazz Project a La Marfà abans de la seva actuació a l’Auditori de Girona

La programació de La Marfà – Centre de Creació Musical per a la tardor de 2024 oferirà un total de 26 activitats obertes al públic, i enfocades a la formació i a la divulgació musicals. Amb aquesta programació el centre de creació musical de l’Ajuntament de Girona persegueix potenciar la música com a disciplina artística en el territori gironí, i donar eines de creixement tècnic i artístic a músics i també a professionals de la gestió cultural. 

Com ja és habitual, moltes de les activitats musicals són protagonitzades per part dels i les artistes vinculats als diferents programes de suport a la creació de La Marfà, que participen així també en l’oferta formativa del centre. És el cas de l’assaig obert que conduirà el clarinetista i llegenda del jazz llatí Paquito D’Rivera amb l’orquestra resident de La Marfà, la Girona Jazz Project Big Band. Un assaig coorganitzat amb l’Auditori de Girona en el qual es convidaran únicament a alumnes i músics integrants de les big bands formatives de la ciutat. 

També destaca la conversa amb Roger Mas, que acompanyat de Pep Moliner i Xavier Guitó, vindran a La Marfà a explicar les claus del nou espectacle i disc del cantautor solsoní amb la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona, pocs dies abans de la seva presentació a l’Auditori de Girona. 

També s’han previst altres activitats conduïdes per artistes que reben suport de La Marfà com Las Karamba, amb una sessió sobre creació i composició col·lectiva; C.O.U. amb un assaig obert i xerrada sobre improvisació i producció musical; Lucía Fumero, per compartir detalls sobre la creació del seu darrer disc Folklore i les músiques que més l’han influenciat; amb Francesc Prat, director artístic de la GIO Orquestra per tractar sobre l’anatomia d’una orquestra; o bé la sessió amb Oriol Marés i el músic sirià Talal Fayad del programa de residències internacionals que conduiran una classe magistral sobre el makam i la música oriental.

En l’àmbit de la formació artística i musical també es posa en marxa un nou cicle, “Donem veu a la veu”, amb classes magistrals de cant en diferents gèneres i estils, i que comptarà amb les sessions de Pere Martínez i Edna Sey. Per la seva banda, la cantant Koko-Jean Davis conduirà un taller sobre presència escènica.

En l’àmbit de la gestió cultural s’ha previst una nova edició de la jornada de formació sobre organització de festivals i esdeveniments musicals, coorganitzada amb Xàfec - Xarxa de festivals de música de Catalunya, que abordarà les temàtiques dels caixets i la contractació artística, la prevenció de violències i l’accessibilitat en festivals i concerts. També hi haurà una nova jornada adreçada a artistes emergents, i coorganitzada amb l’Ateneu Cooperatiu de terres gironines i l’Associació Girona de Teatre, sobre les possibilitats i les eines de l’economia social en l’àmbit de la música i les arts escèniques.

En l’àmbit de la divulgació musical s’han organitzat 12 activitats, entre les quals destaquen una segona edició del club de lectura sobre música i dones conduït per la periodista Anabel Vélez i coorganitzat amb la Biblioteca Salvador Allende, o bé tres propostes per a públic familiar: les instal·lacions sonores d’Orkestronia i els espectacles El baül secret de Pau Casals de Clara del Ruste o Sense lluna de Samfaina de Colors.

Les inscripcions a les activitats es poden realitzar a través del web de La Marfà – Centre de Creació Musical

Tornar