Header: La Marfà

La Marfà

Ruta de navegació

Projecte Ganta 7 | La Marfà

Projecte Ganta 7


La Marfà – Centre de Creació Musical de Girona i Flashback de Perpinyà col·laboren en un projecte de residències creuades per a músics per promoure la creació i difusió d’obres i artistes dins el territori de l'Euroregió.

Convocatòria 2024 per obres de música electrònica i electroacústica adreçada a compositors i intèrprets de Catalunya i Occitània

Els centres culturals Flashback de Perpinyà i La Marfà – Centre de Creació Musical de Girona mantenen la seva col·laboració en l'àmbit de la música actual, amb l’acollida de dos artistes de Catalunya i Occitània per a realitzar una residència de creació i una actuació que es presentarà a les dues ciutats. Posant en comú les seves xarxes i recursos pel projecte Ganta 7, Flashback i La Marfà volen promoure la creació i difusió de noves obres originals i artistes dins el territori de l'Euroregió. Per a aquesta nova edició del projecte Ganta compten també amb la col·laboració de la Casa Musicale, El Mediator i l’Associació Ameba.

Cadascun dels dos artistes seleccionats rebrà una aportació total de 4.000 euros per cobrir tant l'encàrrec d’obra com les despeses de viatge, àpats i allotjament o altres despeses addicionals que l'artista generi tant per a la seva pròpia estada de treball en residència, com durant les presentacions a Perpinyà i Girona.

Informacions destacades

 • Termini de presentació de sol·licituds fins al 28 d'abril de 2024
 • Calendari de la residència: setembre / octubre de 2024
 • Actuacions a Perpinyà i Girona:
  • Dijous 21 novembre de 2024: Festival Aujourd’hui Musiques – El Mediator (Perpinyà)
  • Dijous 12 desembre 2024: El Generador (Associació Ameba) – La Marfà (Girona)
 • Cada artista rebrà 4.000 € per despeses.

A QUI VA DIRIGIT

Compositors de música electrònica i electroacústica de Catalunya i Occitània

La convocatòria artística s’adreça a persones compositores de totes les edats residents a Catalunya o la regió d’Occitània, que treballin en l'àmbit de la música electroacústica en tots els seus gèneres, i que vulguin donar-se a conèixer i potenciar la seva trajectòria participant en un esdeveniment comissariat de manera professional. 

La proposta a presentar pot ser un projecte de composició d'una obra acústica/electroacústica o bé un projecte per a una actuació d'electrònica en directe amb qualsevol muntatge analògic o digital que el compositor utilitzi habitualment en els seus concerts. Els projectes A/V es tindran en compte, però no tindran prioritat.

DETALLS

Residència

Flashback acollirà a un compositor català per a la creació d'una obra original de 20 a 25 minuts que es produirà en les seves instal·lacions a Perpinyà durant una residència de 10 dies.

Al seu torn, La Marfà acollirà a un compositor de la regió occitana per a la creació d’una obra original de 20 a 25 minuts que es produirà al centre musical gironí durant una residència de 10 dies.

Durant la residència

Els dos equips proposaran també als artistes seleccionats una trobada de dues hores amb escolars, estudiants i/o un públic més ampli.

RESIDÈNCIA

L'artista de la regió occitana estarà en residència a La Marfà - Centre de Creació Musical de Girona. L'artista català estarà en residència a Le Labo Flashback de Perpinyà.

La residència es farà durant un període màxim de 10 dies consecutius a la tardor de 2024, entre principis de setembre i finals d'octubre, en els dos casos.

Els artistes seleccionats tindran a la seva disposició tot l'equipament d'ambdós centres, així com el suport artístic i tècnic tal com s'indica en aquestes fitxes tècniques [enllaç].

Activitat formativa / Trobada / Assaig obert

Els artistes seleccionats es comprometen a participar en una activitat formativa, trobada o assaig obert de dues hores durant els dies de la residència.

Concert

Cada centre organitzarà un concert de presentació de l’obra creada d'uns 35 minuts a Perpinyà i Girona en condicions professionals. Per fer-ho, cada centre acordarà les necessitats tècniques amb els compositors abans de l'esdeveniment.

Les dates i llocs de realització dels concerts de presentació seran:
Dijous 21 novembre de 2024: Festival Aujourd’hui Musiques – El Mediator (Perpinyà)
Dijous 12 desembre 2024: El Generador (Associació Ameba) – La Marfà (Girona)

Sol·licitud i documentació

 1. Ompliu el formulari de sol·licitud que es pot descarregar a [enllaç al formulari]
 2. Trieu fins a 5 fragments d'àudio mp3 de música.
  Els àudios sol·licitats poden ser enregistraments d’obres o extractes d’un directe en solitari. Cadascuna de les mostres de treball no pot superar els 3 minuts de durada.
 3. Aquests fitxers s'hauran d'enviar juntament amb la sol·licitud mitjançant WeTransfer, fins al 28 d'abril de 2024, a les adreces electròniques següents:
  prod.flashback@gmail.com (FR/EN) i lamarfa@ajgirona.cat (CAT/EN)
 4. L'assumpte hauria de ser "Convocatòria artística Ganta 2024 FLB/MARFA"
 5. El format del nom del fitxer per a tot el material, inclosos els fitxers d'àudio hauria de ser: la vostra inicial, el vostre cognom, format de fitxer: EXEMPLE: jcatala.pdf, jcatala.jpg, jcatala.mp3.

Documentació per adjuntar al WeTransfer

El material necessari que cal presentar és:

 • Carta de motivació explicant per què l'artista es presenta a la convocatòria artística (d'una pàgina com a màxim al formulari de sol·licitud)
 • Text de presentació del treball que es realitzarà durant la residència (dues pàgines com a màxim al formulari de sol·licitud)
 • Fitxa tècnica
 • Notes sobre el compositor (biografia) al formulari de sol·licitud + una foto promocional del compositor
 • Màxim 5 extractes en mp3 de treballs anteriors (3 minuts cadascun).

JURAT

Una comissió formada per representants de Flashback,La Marfà, Casa Musicale, El Mediator i Associació Ameba procedirà a la selecció dels projectes. La seva decisió serà definitiva.

Anunci dels projectes seleccionats

L'anunci dels projectes seleccionats es publicarà en tres idiomes (CAT, FR, EN) al voltant de l'1 de juny de 2024.

Permís d'ús

En presentar-se a aquesta convocatòria, el compositor dóna permís per gravar àudio i vídeo de tots els concerts i esdeveniments organitzats o associats a Flashback i La Marfà en què s'inclogui la peça encarregada. Flashback i La Marfà posseiran la propietat de l'àudio i el vídeo gravats i tindran el dret a difondre públicament l'àudio i el vídeo amb finalitats promocionals. Flashback i La Marfà no distribuiran públicament l'enregistrament de cap actuació per obtenir beneficis econòmics.


Dubtes i més informació

Si us plau, adreceu qualsevol dubte o qüestió a prod.flashback@gmail.com (FR/EN) o lamarfa@ajgirona.cat (CAT/EN).

ATENCIÓ: NO envieu els materials de la sol·licitud directament a aquestes adreces de correu electrònic, ja que els materials no es poden enviar mitjançant aquest mètode sinó que s'han d'enviar per WeTransfer.