Header: La Marfà

La Marfà

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La sisena edició de “Notes al parc” torna a portar la música en viu als barris de Girona

El cicle, que es portarà a terme entre el 6 de juliol i el 24 d’agost, esdevé un altaveu de la creació musical actual a les comarques gironines

Imatge de la presentació

El cicle de concerts “Notes al parc”, que cada estiu omple de música la ciutat de Girona, celebra enguany la sisena edició, que tindrà lloc del 6 de juliol al 24 d’agost amb una dotzena de propostes gratuïtes. Es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament de Girona, a través de La Marfà – Centre de Creació Musical, i l’Auditori de Girona que vol fomentar la cultura de proximitat i apropar nous públics a la música amb formacions com Mazoni, Manel Fortià, Girona Jazz Project Big Band, Momi Maiga, Trio Rodin i Antoni Chen Guang, entre altres.

El vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats; el vicepresident i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; la tècnica de música de l’Auditori, Cristina Torres, i el tècnic de música de La Marfà – Centre de Creació Musical, Dani Ortiz, han presentat aquest matí la programació de la sisena edició del cicle de concerts “Notes al parc”.

“Estem molt contents de presentar la programació de la sisena edició de ‘Notes al Parc’, que aconsegueix que Girona no deixi de bategar amb la cultura durant els mesos d’estiu. Des de l’Ajuntament ens hem arremangat i ens arremanguem per la cultura, perquè considerem que és un element central del nostre estil i qualitat de vida, i ens esforcem per fer-la arribar a tothom i a tot arreu, descentralitzant-la i portant-la als barris”, ha destacat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats.

Per la seva banda, el diputat Albert Piñeira ha assenyalat que “des de la Diputació de Girona intentem donar tot el nostre suport a festivals culturals com aquest, que aposten per la difusió de la música i, alhora, fomenten el talent i el treball de diferents creadors. La música en viu és un dels sectors que, per les seves característiques, més s’han vist afectats pels efectes de la pandèmia de la covid-19 i enguany la recuperem del tot amb la distribució d’escenaris descentralitzada en diferents parcs i jardins dels barris de la ciutat”. 

Després de dos anys amb afectacions per la pandèmia, enguany el cicle recupera el format d’entrada lliure i torna als barris. En concret, les actuacions musicals tindran lloc a la plaça de l’Om, al Centre Cívic Onyar, als jardins de les Pedreres, al parc de Núria Terés i Bonet i a la plaça de les Botxes del parc de la Devesa. Es tracta d’una programació en diferents indrets de la ciutat que manté els objectius fundacionals del cicle: portar la música a l’estiu en escenaris exteriors de la ciutat i  descentralitzar l’oferta musical; apostar per propostes artístiques de proximitat, professionals i de qualitat, i oferir diversitat de gèneres, amb músiques d’estils diferents, acostant-los a tots els públics, fins i tot els que no estan habituats a aquests tipus de propostes.

Un retorn a la ciutat

Els artistes de músiques modernes que participen en aquesta edició de “Notes al parc” formen part de projectes vinculats als diferents programes de suport de La Marfà – Centre de Creació Musical, ja sigui mitjançant les coproduccions participades, les residències internacionals de creació o l’orquestra resident. El cicle esdevé, així, un aparador del treball de creació realitzat i representa un retorn a la ciutat en forma de concert pel suport rebut.

En concret, es podran veure les actuacions de Mazoni (6 de juliol, plaça de l’Om), que oferirà les cançons del seu nou disc, Ludwig (Bankrobber, 2021); del contrabaixista Manel Fortià amb el projecte Libérica, una aproximació a la música tradicional catalana des d’un prisma regenerador que inclou el jazz i el flamenc (13 de juliol, Centre Cívic Onyar); de Marigó – Domínguez – Sabaté, una proposta d’improvisació entre la música d’arrel i la música clàssica (20 de juliol, jardins de les Pedreres); de la Girona Jazz Project Big Band amb un recorregut testimonial pels grans compositors del jazz (3 d’agost, plaça de les Botxes); de la cultura popular occitana i catalana a través de Rodin Kaufmann, Louis Pezet, Azucena Momo i Maria Hein, a Ficus-indica (10 d’agost, plaça de les Botxes),  i del jove músic senegalès Momi Maiga, virtuós de la kora, que presentarà Soul’s strings, un repertori de composicions que ressegueixen la seva trajectòria vital (17 d’agost, plaça de les Botxes). 

Pel que a fa a la música clàssica, la programació inclou, per primera vegada, una col·laboració amb la Fundació Lluís Coromina de Banyoles i el Concurs Maria Canals de Piano, amb l’actuació d’Antonio Chen Guang, finalista del 67è concurs Maria Canals 2022 - Premi Fundació Lluís Coromina (9 de juliol, plaça de les Botxes). A més, el duo format pel violoncel·lista Domènech Surroca i la pianista Nadia Bosch oferiran una selecció d’obres que han marcat els segles XIX i XX a Intensament melòdic (16 de juliol, plaça de les Botxes), i la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, projecte pedagògic orquestral de la Fundació Metalquimia i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Girona, l’Auditori de Girona i la Diputació de Girona, oferirà un assaig obert de la Simfonia núm. 6, en si menor, op.74 “Patètica” de Txaikovski (23 de juliol, parc de Núria Terés i Bonet). 

També s’hi podrà escoltar la proposta de Leos Quartet Dissidències, un programa per a quartet de corda de peces del segle XX i XXI (6 d’agost, plaça de les Botxes); el baríton Xavier Mendoza i el pianista Guillem Martí amb un concert amb un conjunt d’obres clàssiques i romàntiques, amb grans matisos sonors (20 d’agost, plaça de les Botxes), i, finalment, el Trio Rodin, que presentarà Memento, amb el qual recorden dos grans compositors catalans: Francesc Civil i Joaquim Serra (24 d’agost, plaça de les Botxes).

El cicle “Notes al parc” està organitzat per l’Ajuntament de Girona, a través de la Marfà – Centre de Creació Musical, i l’Auditori de Girona i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Girona.

Dossier de premsa
Més informació
Imatges
Tornar