Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La intel·ligència artificial lligada a l'emprenedoria, eix central de la 6a Jornada d'Innovació i Emprenedoria de l'FP

L’acte, que ha tingut lloc a La Mercè, té per objectiu promoure coneixements sobre l'àmbit de l'emprenedoria i la innovació entre l'alumnat de formació professional i fomentar el seu esperit emprenedor. En el marc de la jornada també s'han entregat els Premis d'Emprenedoria de l'FP

Imatges de la jornada

L'auditori del Centre Cultural La Mercè ha acollit avui, dia 6 de març, la sisena edició de la Jornada d'Innovació i Emprenedoria de l’FP, organitzada pel Consell de la Formació Professional i Ocupacional de la ciutat de Girona. Enguany, la intel·ligència artificial lligada a l'emprenedoria ha estat l’eix central d’aquest acte que té per objectiu promoure coneixements sobre l'àmbit de l'emprenedoria i la innovació entre l'alumnat de formació professional i fomentar el seu esperit emprenedor.  En el marc de la jornada, també s'han entregat els Premis d'Emprenedoria de l'FP.

Sempre es diu que la formació professional és el futur i és ben cert, però també és el nostre present, un present prometedor i engrescador que ens anima a seguir innovant en l'àmbit formatiu. A Girona ho tenim molt clar: la formació professional és una sortida acadèmica de molta qualitat i cal posar-la en valor. Aquesta Jornada d'Innovació i Emprenedoria fa visible que a Girona tenim centres educatius referents en formació professional. És una jornada que ens convida a reflexionar sobre l'experiència d'emprenedoria i els reptes que tenim com a societat”, ha afirmat la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Girona, Queralt Vila Vergés. 
 
"Els canvis constants de la societat i l'economia requereixen que adaptem els coneixements vinculats a la innovació i l'emprenedoria per ajudar als i a les estudiants de Formació Professional a construir el seu present i futur laboral", ha afirmat la regidora de Treball de l’Ajuntament de Girona, Raquel Robert Rubio. 
 
El programa ha començat amb la ponència sobre la intel·ligència artificial a càrrec d'Emma Llensa, experta en aquesta matèria, que també ha dinamitzat una batalla de prompts entre l'alumnat assistent per testejar l'ús d'aquest tipus d'eines. Tot seguit, s’ha convidat a cinc emprenedors i emprenedores de la ciutat que han cursat estudis de formació professional a una taula rodona per explicar les seves experiències. Han format part del debat Martín Rios Lencinas, de Mentyco; Mireia Canal, d'U.time Solutions; Adrià Edo Espina-webb, del restaurant Dit i Fet; Dario Estrada Garcia, d'Agència Estrada 95, i Josep Maria Puigdevall, de Jidoind. 
 
Finalment, ha tingut lloc el lliurament dels V Premis d'Emprenedoria de l’FP a la ciutat de Girona, uns guardons que permeten reconèixer i promoure l’esperit emprenedor i innovador de l’alumnat de cicles formatius. En total, s’han premiat sis projectes, tres de cicles formatius de grau mitjà i tres de cicles formatius de grau superior. 
 
El jurat, format per representants de l’Ajuntament de Girona, de la Fundació per l’Autoocupació de Girona, de la Generalitat de Catalunya i de l’Associació d’Empresaris i Emprenedors de Girona (AEEG), ha destacat la qualitat de tots els projectes, que busquen tenir un impacte positiu tant en l’àmbit social com en el mediambiental.
 
El primer premi de cicles formatius de grau mitjà ha estat per al projecte “Le Mec Pâstisserie”, de les alumnes Marta Cantarero Jovell i Iris Rovalo Arrighi (CFGM Forneria, Pastisseria i Confiteria de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona). En segona posició, ha quedat “Aqua Sleep”, presentat per l’alumna Jessica Singh Rani (CFGM Activitats Comercials de l’Escola Tècnica Girona) i, en tercera posició, “Autofarma”, de Nyuma Konteh i Ana Maria Valeros (CFGM Farmàcia i Parafarmàcia de l’Institut Narcís Xifra). 
 
En el cas dels cicles formatius de grau superior, el projecte “Le Vert Bistró”, de l'alumna Cinta Blanco Martínez (CFGS Direcció en Cuina de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona), ha estat guardonat amb el primer premi. El segon guardó l'ha obtingut “Shakelery”, de l'alumne Oleguer Vivet Vilamala (CFGS Comerç Internacional de l'Escola Tècnica Girona) i, en tercera posició, ha quedat “Abbatissa”, d’Anna Puixeu Palou (CFGS Direcció en Cuina de l'Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona).
 
Els centres educatius dels projectes guanyadors rebran un import econòmic per tal d'organitzar activitats de foment de l’emprenedoria. Per altra banda, s'obsequiarà l'alumnat guanyador amb diferents premis, entre ells una subscripció anual gratuïta a la revista Empresarial Girona, que farà un reportatge de les propostes guanyadores. 
 
L’acte ha estat organitzat per l’Ajuntament de Girona, a través del Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional de Girona, el Servei Municipal d’Ocupació mitjançant Girona Emprèn i el Servei Municipal d’Educació. La jornada ha estat conduïda per l’alumnat del cicle d'Assistència a la Direcció de l'Institut Montilivi. El grup de Màrqueting i Publicitat de l’Escola Tècnica Girona ha dissenyat la imatge i el material audiovisual de l’acte i els i les estudiants del cicle d'Agències de Viatges i Gestió d'Esdeveniments de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona ha portat a terme la benvinguda i l'acompanyament de les persones assistents. Aquesta és una oportunitat única per als i per a les estudiants per posar en pràctica les competències que estan aprenent.
 
Per a més informació, podeu consultar la web sobre la Jornada d’Innovació i Emprenedoria de l’FP de Girona i la notícia sobre els premis

Tornar