Header: Consell FPO

Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional de Girona

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La cinquena edició del Premi d'Emprenedoria de l'FP de Girona guardona projectes socials i mediambientals 

Enguany han concursat un total de 18 treballs de 4 centres educatius de la ciutat.

La cinquena edició del Premi d’Emprenedoria de l'FP de Girona ha guardonat projectes socials i mediambientals. Enguany hi han concursat un total de 18 treballs de 4 centres educatius de la ciutat: l’Institut Escola Hostaleria i Turisme Girona, l’Escola Tècnica Girona, l’Institut Santa Eugènia i l’Institut Narcís Xifra.

“Un dels elements que destaca especialment és l’impacte social, econòmic i mediambiental de les propostes que es presenten. Aquest fet demostra que des de la formació dels i de les professionals cada vegada es dona més importància a la responsabilitat social”, ha afirmat la regidora de Treball de l’Ajuntament de Girona, Raquel Robert Rubio.

Per la seva banda, la regidora d’Educació, Queralt Vila i Vergés, ha subratllat que “promoure l'emprenedoria i la innovació és clau per a futures oportunitats laborals que potser aquests mateixos estudiants implementaran a la nostra ciutat, i més encara quan aquests projectes estan enfocats a innovar en àmbits tan necessaris com el social i el mediambiental. El desenvolupament de Girona implica tenir alumnat que creï nous projectes i cregui en tot el potencial de l'emprenedoria, perquè són el nostre present i el nostre futur”.

El primer premi de la categoria de projectes de cicles formatius de grau mitjà l’ha obtingut el projecte “Le Mec Pâstisserie”, de les alumnes Marta Cantarero Jovell i Iris Rovalo Arrighi (CFGM Forneria i Pastisseria de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona). La seva proposta de pastisseria francesa amb un toc d'innovació i utilitzant productes de proximitat i ecològics ha estat molt ben valorada pel jurat. 

En segona posició ha quedat “Aqua Sleep”, un hostal amb banys termals, treball presentat per l’alumna Jessica Singh Rani (CFGM Activitats Comercials de l’Escola Tècnica Girona). “Autofarma”, de Nyuma Konteh i Ana Maria Valeros (CFGM Farmàcia i Parafarmàcia de l’Institut Narcís Xifra), una farmàcia que permet fer i recollir la compra des del cotxe, ha estat premiada amb el tercer lloc.

Dins la categoria de projectes de cicles formatius de grau superior, el projecte “Le Vert Bistró”, de l'alumna Cinta Blanco Martínez (CFGS Direcció de Cuina de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona), ha estat guardonat amb el primer premi. Es tracta d'un restaurant de cuina catalana saludable i compromès amb el medi ambient (productes de collita pròpia, utilització d'energies renovables...) situat en un entorn natural seguint la filosofia del local. 

El segon guardó l'ha obtingut “Shakelery”, de l'alumne Oleguer Vivet Vilamala (CFGS Comerç Internacional de l'Escola Tècnica Girona), una empresa que es dedica a la importació, fabricació i exportació de coberts per a persones que tenen Parkinson. Aquest producte els facilita una alimentació independent. Finalment, en tercera posició, hi ha “Abbatissa”, d’Anna Puixeu Palou (CFGS Direcció de cuina de l'Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona), un restaurant, hotel i sala d’esdeveniments que és també un projecte d'inserció laboral.

El jurat, format per representants de l’Ajuntament de Girona, de la Fundació per l’Autoocupació de Girona, de la Generalitat de Catalunya, de l’Associació d’Empresaris i Emprenedors de Girona (AEEG), ha valorat molt positivament la qualitat dels projectes presentats. 

El proper 6 de març es farà l'entrega dels premis en el marc de la celebració de la VI Jornada d'Innovació i Emprenedoria de l'FP organitzada pel Consell de la Formació Professional i Ocupacional de Girona. Els centres educatius dels projectes guanyadors rebran una aportació econòmica per organitzar activitats per continuar fomentant l'emprenedoria (350 euros per als primers classificats, 250 euros per als segons i 150 euros per als tercers). A més a més, els dos projectes que han quedat en primera posició es poden presentar a la final catalana de la Mostra de Projectes Emprenedors de l'FP a Catalunya que convoca anualment el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

La convocatòria 2023 és la cinquena edició del Premi d'Emprenedoria de l'FP de Girona que té com a objectiu promoure l'esperit emprenedor i innovador de l'alumnat dels cicles formatius de la ciutat. L'Ajuntament de Girona impulsa aquest premi des del Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional i el Girona Emprèn.

Per a més informació podeu visitar la web del Premi d'Emprenedoria de l'FP de Girona

Tornar