Header: Consell FPO

Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional de Girona

Menú de navegació

Tallers d'innovació 2022 | Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional de Girona (FPO)

Tallers d'innovació 2022

Foment de l'emprenedoria sostenible

Del 17 al 28 d’octubre de 2022

A qui es dirigeixen?

A l’alumnat de formació professional, que cursi algun cicle formatiu als centres educatius de la ciutat 

Quin és l’objectiu?

Els tallers pretenen fomentar la capacitat d’innovació i l’emprenedoria de la població més jove així com promoure la seva implicació en la construcció de la Girona del futur. 

En què consisteixen? 

Els tallers d’innovació 2022 arriben en forma de repte de ciutat

Des de l’Ajuntament s’ha plantejat a l’alumnat de cicles formatius de la ciutat l’elaboració d’un pla d’acció per transformar el model econòmic gironí. Les diverses idees han de permetre avançar cap a un model econòmic basat en el coneixement, la innovació i la sostenibilitat, tant ambiental com productiva i social. 

Els tallers d’innovació tenen la següent estructura:

  • Es planteja el repte de ciutat
  • L’alumnat rep una càpsula formativa d’alguna temàtica relacionada amb els ODS i l’agenda 2030 impartida per persones expertes. Àmbits: transició energètica, economia circular, responsabilitat social corporativa i nous models de negoci amb impacte social
  • Es porta a terme un taller de generació d’idees, amb el suport d’un/a dinamitzador/a, per plantejar solucions innovadores al repte.  

On es porten a terme?

Els tallers d’innovació es realitzen en el propi centre educatiu. En aquesta edició hi han participat: Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, FEDAC Sant Narcís, Institut Santa Eugènia, Institut Narcís Xifra i Masmitjà, Institut Montilivi, Escola Tècnica Girona. 

El repte


 “Volem construir una ciutat on tothom hi tingui cabuda, posant especial atenció en els reptes de sostenibilitat a llarg termini. Per això des de l’Ajuntament promovem la participació del jovent en temes que ens afecten a tots i a totes, demanant idees i opinions que ens ajudaran a buscar alternatives a als desafiaments que se’ns plantegen”. Adam Bertran, regidor d’Educació, Infància i Esports.

“Des del consistori, ens esforcem per implementar programes i accions que contribueixin a implicar tothom per fer una Girona humana, verda i sostenible, adaptada a les necessitats emergents i futures. Sabem que estem davant d’un repte ambiciós però tenim la convicció que, si treballem plegats, assolirem l’èxit”. Glòria Plana Yanes, regidora de Promoció Econòmica.

“Amb aquests tallers contribuïm a assolir la fita d’aconseguir una ciutat més sostenible seguint les línies estratègiques plantejades per l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible”. Martí Tarés, regidor de sostenibilitat.

Logos Ajuntament + Consell FPO + Diputació

Projecte impulsat pel Servei Municipal d’Ocupació – Girona Emprèn de l’Ajuntament de Girona amb el cofinançament de la Diputació de Girona i organitzat en col·laboració amb el Consell de la Formació Professional i Ocupacional de Girona
  • Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional de Girona
  • Ajuntament de Girona
  • Diputació de Girona