Header: Consell FPO

Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional de Girona

Menú de navegació

Tallers d'innovació 2023 | Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional de Girona (FPO)

Tallers d'innovació 2023

Ideem avui el model empresarial de demà. La transformació digital del teixit empresarial gironí.

Setembre i octubre de 2023

A qui es dirigeixen?

A l’alumnat de formació professional que cursi algun cicle formatiu als centres educatius de la ciutat. En aquesta edició hi participen els següents centres: Institut Santa Eugènia, Institut Narcís Xifra i Masmitjà, Institut Montilivi, Escola Tècnica Girona, FEDAC Sant Narcís i Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona.

Quin és l’objectiu?

Els tallers pretenen fomentar la capacitat d’innovació i l’emprenedoria de la població més jove així com promoure la seva implicació en la construcció de la Girona del futur. 

En aquesta edició ens centrarem en la Digitalització com a eina per avançar cap a un model econòmic basat en el coneixement, la innovació i la sostenibilitat.

En què consisteixen? 

Els tallers d'innovació, seguint el format de l'any anterior, arriben en forma de repte de ciutat: transformar el model empresarial gironí per millorar-ne la competitivitat i fer-lo més sostenible a nivell ambiental, econòmic i social.

En concret, l’alumnat haurà de generar idees emprenedores que incorporin solucions i eines tecnològiques que les ajudin a ser més digitals i sostenibles. 

Els tallers tenen la següent estructura:

Fase 1- Càpsules de coneixement
L’alumnat participarà en una acció formativa d’una hora de durada sobre l'IMPACTE DE LA TECNOLOGIA EN LA TRANSFORMACIÓ I SOSTENIBILITAT DELS MODELS D’EMPRESA, sempre focalitzant el contingut en l’especialitat formativa del grup participant. Es treballaran continguts relacionats amb la digitalització empresarial i el seu impacte, tant dins l’empresa com en relació amb l’entorn.

Fase 2- Taller de generació d'idees
L’objectiu és utilitzar els coneixements adquirits en la fase 1 per generar idees emprenedores que donin resposta al repte de ciutat plantejat.
El taller tindrà una durada de dues hores i es basarà en la metodologia Design Thinking. Es treballarà en base a un model-fitxa que anirà en relació amb el barem de puntuació del Premi d’emprenedoria de l’FP de Girona, promogut pel Consell Municipal de la Formació Professional.

Fase 3- Sessió de tancament
Com a novetat, en aquesta edició s’incorpora la realització d’una última sessió col·lectiva amb la finalitat de reconèixer públicament les idees més innovadores. En el marc d’aquesta sessió també es programaran tallers per al desenvolupament de competències emprenedores.

On es porten a terme?

Les càpsules formatives i els tallers de generació d'idees es realitzen en el propi centre educatiu amb cada grup-classe. L'última fase, l'activitat conjunta, es durà a terme al Centre Cultural La Mercè. 

El repte

Logos Ajuntament + Consell FPO + Diputació

Projecte impulsat pel Servei Municipal d’Ocupació – Girona Emprèn de l’Ajuntament de Girona amb el cofinançament de la Diputació de Girona i organitzat en col·laboració amb el Consell de la Formació Professional i Ocupacional de Girona
  • Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional de Girona
  • Ajuntament de Girona
  • Diputació de Girona